Call for proposals: USO Onderwijsinnovatie 2023

De Universiteit Utrecht hecht grote waarde aan een toekomstbestendige onderwijscultuur, gericht op kwaliteit en innovatie. Interfacultaire projecten die het onderwijs vernieuwen en verbeteren worden jaarlijks mogelijk gemaakt door het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijsvernieuwing (USO).

1. USO Onderwijsinnovatie en USO consolidatie

Deze call voor interfacultaire USO innovatieprojecten richt zich op aanvragen die met een vernieuwend idee het onderwijs aan de UU kan verbeteren. Daarnaast is er een call voor USO consolidatieprojecten, die zich richt op het uitwerken van een business case om onderwijsinnovaties in te bedden in de organisatie, of te vermarkten en zo duurzaam inzetbaar te maken.

Klik hier voor de call for proposals voor USO Consolidatie

2. Innovatieprojecten: Thema’s

Door Corona hebben we de afgelopen periode veel geleerd over de belangrijke rol die de universiteit speelt in de vorming van een academische gemeenschap en de persoonsvorming van onze studenten. Ook heeft afgelopen periode ons vaak gedwongen om opnieuw na te denken over toetsing en hoe we de studievoortgang van onze studenten in de gaten houden.

Dit jaar zijn vier thema’s aangewezen waarbinnen projecten tot €250.000,- aangevraagd kunnen worden.

3. Voorwaarden

Deze interfacultaire USO-projecten met een maximale looptijd van 3 jaar hebben een faculteitsoverstijgend karakter en worden dus door meer dan één faculteit ingediend. We honoreren alleen projecten die niet door het primaire onderwijsproces bekostigd worden.

4. Procedure

Docenten kunnen zich melden als consortiumlid. Als docenten al een idee hebben én projectleider zouden willen zijn, kunnen zij zich met een globaal idee aanmelden als consortiumleider. Een consortium co-leiderschap behoort ook tot de mogelijkheden. De USO-beoordelingscommissie selecteert consortiumleiders en -leden. Vervolgens kunnen docenten zich tijdens een matchmakersbijeenkomst aansluiten bij de ideeën van de consortiumleiders. Daarna dient een consortiumleider een beknopt voorstel in (1e ronde) en later een uitgewerkt voorstel en een pitch (2e ronde).

Je kan je tot 23 september aanmelden als consortiumleider of consortiumlid, door middel van je motivatie (300 woorden), reflectie op het thema (300 woorden) en je onderwijs CV (max 2 A4) in te sturen. Consortiumleiders melden zich daarnaast aan met een globaal idee voor hun project en hoe het consortium eruit zou moeten zien voor een succesvol project.

Als zij zich aanmelden als consortiumlid, bespreken indieners dit vooraf met hun onderwijsdirecteur en leidinggevende. Consortiumleiders bespreken dit vooraf daarnaast ook met hun vice-decaan onderwijs en decaan. Het voorstel wordt uiteindelijk door de decaan van de penvoerende faculteit ingediend namens het consortium. Daarom is het belangrijk dat de consortiumleider deze tijdig informeert.

MELD JE VIA DIT FORMULIER AAN ALS CONSORTIUMLID OF CONSORTIUMLEIDER

5. Beoordelingscriteria

6. Aanmeld- en aanvraagformulieren

Vanwege de internationale samenstelling van de beoordelingscommissie vragen we om alle formulieren in het Engels in te vullen.

Alle eerder afgeronde en lopende USO-projecten zijn terug te vinden in de CAT Teaching and Learning Collection. Op dinsdag 28 juni 2022 is er een voorlichting over onderwijsinnovatiebeurzen tijdens de Versterk Je Onderwijs Week. Meer weten? Lees hier meer over het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs of neem met vragen contact op met het Centre for Academic Teaching and Learning via cat@uu.nl.