Het laatste nieuws van de opleiding Biomedische wetenschappen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Nieuwe BMW studentensite!
 
 
Alle informatie die je voorheen op onze digitale studiegids uubmw.nl kon vinden, staat nu op de UU studentensite https://students.uu.nl/gnk/bmw. Je kunt daarbij denken aan het studieprogramma, roosters, cursusbeschrijvingen, inspiratie voor je profileringsruimte en alles rondom de BMW Academie, het Researchproject en studeren in het buitenland. Daarnaast vind je er een uitgebreide handleiding academisch schrijven, belangrijke regelingen en procedures en alle mogelijkheden tot ondersteuning en ontwikkeling. Neem er vooral een kijkje! 
 
 
 
 
 
Aan het woord: Mebiose
 
 
Op het moment van schrijven van dit stukje is het zondag 4 september, oftewel één dag voor de start van het nieuwe collegejaar. Een vakantieperiode vol met leuke tripjes en herinneringen zit nog vers in het geheugen en ook al had deze periode voor sommigen stiekem misschien nog wat langer mogen duren, kijken wij als Mebiose ook erg uit naar het moment dat we iedereen weer kunnen zien en alle vakantieverhalen mogen aanhoren. Het nieuwe collegejaar zorgt zoals gewoonlijk weer voor nieuwe uitdagingen, zeker voor de nieuwe studenten onder ons die beginnen aan een spannende tijd. Om iedereen zich zo snel mogelijk thuis te laten voelen, zijn wij de afgelopen weken al druk bezig geweest met de voorbereidingen voor het nieuwe jaar. De Mebiosekamer heeft onder andere een grote schoonmaakbeurt gehad, de nieuwe blokboeken zijn geregeld en natuurlijk, niet te vergeten, is er een introductieweek georganiseerd. En niet zomaar eentje, want dit jaar kan deze week namelijk na een aantal jaar weer in zijn volle glorie zonder maatregelen plaatsvinden! Gelukkiger had je ons daarmee niet kunnen maken. De introductieweek is namelijk de perfecte kans om de nieuwe studenten kennis te laten maken met elkaar, Mebiose als studievereniging, het studentenleven en natuurlijk de opleiding. En dit gaat toch wat beter in ‘real life’ dan vanuit je studentenkamer achter je laptop. Gedurende deze week zal er onder andere een carrousel zijn om de studenten wegwijs te maken op de faculteit, een spelletjesmiddag georganiseerd door de introductiecommissie genaamd ‘Get your game on’, een pubquiz en natuurlijk is er ook het BMW-feest! Wij hebben nu al ongelofelijk veel zin in deze week en we hopen dat op het moment van versturen van deze nieuwsbrief er al een aantal hele geslaagde dagen opzitten, waardoor iedereen vol enthousiasme uitkijkt naar wat de rest van het jaar gaat brengen. Wij hebben er alle vertrouwen in dat dit goedkomt. We gaan er met z’n allen een mooi jaar van maken!
Hopelijk tot snel op de Mebiosekamer of op activiteiten,
het XXXVIIste bestuur der M.B.V. Mebiose
 
   
 
 
 
 
Nieuws van de opleiding
 
 
Met deze tweewekelijkse nieuwsbrief gaan we jullie het aankomende jaar weer op de hoogte houden van al het nieuws vanuit de opleiding, leuke en nuttige activiteiten en cursussen die worden georganiseerd, veranderde openingstijden, updates over de verbouwing en nog veel meer. 
Lees dus elke twee weken de nieuwsbrief even goed door en je bent weer helemaal op de hoogte van wat zich afspeelt bij BMW.
Voor meer nieuws en activiteiten klik hier op de nieuwe BMW studentensite.

Stakingen NS september
Verschillende regionale vervoerders hebben voor 9-16 september diverse stakingen aangekondigd. Daarnaast heeft ook NS nieuwe stakingen aangekondigd op 9 september en 15 september in regio Midden.
Onderwijs- en introductieactiviteiten gaan in die periode gewoon door, maar mocht het je echt niet lukken door de OV-stakingen dan heeft dit geen consequenties voor de aanwezigheidsplicht.
De docenten zullen via Blackboard of mail communiceren over de mogelijke gevolgen voor jullie onderwijs.

Spreekuur Studieadviseurs
Vanaf nu hebben de studieadviseurs ook een online spreekuur via MS-Teams op dinsdag en donderdag van 12.30 – 13.30 uur. Klik op de MS-Teams link voor het online spreekuur. Het kan zijn dat je enkele minuten in de wachtstand staat wanneer een andere student voor jou aan de beurt is.

Meer informatie:
Kijk hier voor meer informatie
 
   
 
 
 
 
radio life sciences
 
Gewoon lekker thuis vanuit je stoel luisteren naar wat er speelt binnen je studie, naar wat voor jou als student relevant is. Dit kan met Radio Life Sciences van de Graduate School of Life Sciences (GSLS).
In de podcastuitzendingen van Radio Life Sciences zijn docenten, beleidsmakers, profielcoördinatoren, onderzoekers en studenten aan het woord geweest.

Abonneren op Radio Life Sciences?
Ga naar Spotify, zoek op Radio Life Sciences en klik op ‘Volgen’.

Klik op lees meer om alle uitzendingen terug te kunnen luisteren of meer te lezen over de onderwerpen die al aan bod zijn gekomen.
 
 
 
LEES MEER
 
 
 
 
 
 
Terugblik eerstejaars symposium
 
 
Terwijl de nieuwe eerstejaars midden in hun introductieweek zitten en de ouderejaars weer uitgerust en fris zijn gestart met een nieuwe cursus, kijken wij nog even terug op de laatste dag van het vorige studiejaar. Op vrijdag 1 juli heeft de opleiding namelijk samen met de studievereniging M.B.V. Mebiose voor de eerste keer het Eindsymposium georganiseerd voor alle eerstejaarsstudenten. Met dit symposium wilden we expliciet stilstaan bij het thema studentenwelzijn en persoonlijke ontwikkeling en daar binnen het onderwijs ruimte aan geven. BMW is een intensieve studie met veel contacturen waar het opdoen van kennis en vaardigheden centraal staat. Met deze dag wilden we de eerstejaars bewust stil laten staan bij wat ze geleerd en ervaren hebben bij de studie en na laten denken over hoe ze hiermee verder zouden willen. Dus enerzijds laten ontdekken waar hun interesses liggen en wat hun mogelijkheden zijn, maar ook handvatten bieden hoe de studenten om kunnen gaan met het maken van keuzes.

Al met al was het best een intensieve dag, zeker zo aan het eind van het studiejaar. Er waren veel positieve reacties en we gaan het volgend jaar zeker herhalen (misschien zelfs voor alle studenten van de opleiding), maar het programma mag wel wat luchtiger. Dat was de afsluiting van het symposium gelukkig wel. Met een hapje en een drankje konden we met zijn allen de dag en het studiejaar gezellig afsluiten. Ook de ouderejaarsstudenten en docenten waren hiervoor uitgenodigd, dus er werd veel nagepraat en bijgekletst met elkaar. Ik hoorde een student zeggen: “Dit is toch een stuk leuker dan elkaar in de tentamenzaal voor het laatst zien voordat de zomervakantie begint”. Kortom, missie geslaagd!

Monique Quaedackers, coördinator BMW Academie
Judith Zandstra, docent BMW
Lisanne van Barneveld en Rieko Haring, (ex) vice-Fiscus M.B.V. Mebiose
 
 
 
 
 
Stem Cell Donor Recruitment Day – 15 september 2022
 
#GIVE A CHANCE!
De kans dat er een match wordt gevonden voor een patiënt die een stamceltransplantatie nodig heeft om te kunnen genezen, is zeer klein. Daarom is het van levensbelang dat zoveel mogelijk jonge, fitte mensen zich aanmelden als potentieel stamceldonor!
GenDx zet zich op en rond onze jaarlijkse Stem Cell Donor Recruitment Day in om dit onderwerp een podium te geven. Dit jaar staat het GenDx team op donderdag 15 september op verschillende locaties voor je klaar om vragen te beantwoorden en je eventueel direct aan te melden. Zo ook in de hal voor de collegezalen.

Loop je ons mis of wil je liever op een ander moment aanmelden? Geen punt: aanmelden kan namelijk altijd, via het Nederlands centrum voor stamceldonoren: stichting Matchis.
Maar… als je je aanmeldt tussen 12 – 23 september, vul dan wel even de event code ‘GENDX22’ in op het online formulier, want GenDx doneert €35,- aan Matchis voor iedere aanmelding waarbij deze code wordt gebruikt!

Wil je meer weten over stamceldonatie en waar je ons kunt vinden op 15 september? Ga dan naar: www.gendx.com/stem-cell-donation.
 
 
 
 
 
K.I.C.K. Start: Een goed begin is het halve werk
 
 
Deze week is de introductie begonnen. Maar voor 50 studenten van geneeskunde en BMW begon deze al twee dagen eerder. Zij deden mee aan het K.I.C.K start programma. Een programma dat is ontwikkeld voor iedereen die graag iets beter voorbereid aan het studentenleven wil beginnen. Zo was er aandacht voor de cultuur op de universiteit en hoe je studeren nou moet aanpakken. Maar ook was er tijd om alvast de studieadviseurs, coaches, opleidingsdirecteur en vooral mede-studenten te leren kennen. de studenten werden in groepjes begeleidt door buddy's. Ouderjaarsstudneten die ze perfect wegwijs konden maken op het sciencepark en alle vragen konden beantwoorden.
Hieronder staat de ervaring van Kim Zwinkels, één van de studenten die dit jaar heeft mee gedaan.

"Persoonlijk twijfelde ik eerlijk gezegd best wel of ik deel zou nemen aan het Kick Start programma. Na wat overleg met mijn ouders had ik toch besloten om mij in te schrijven en achteraf ben ik erg blij dat ik mee heb gedaan aan dit programma. Het Kick Start programma biedt echt een kans om alvast medestudenten, de studieadviseurs, ouderejaarsstudenten en allemaal andere mensen waarmee je te maken kunt krijgen tijdens je studie te ontmoeten. Ook zie je alvast de gebouwen waar je onderwijs uiteindelijk plaats gaat vinden en ben je een stuk meer wegwijs als je in de introductieweek op school komt. Daarnaast bood de inhoud van het programma voor mij hele goede handvaten om mijzelf te ontwikkelen tijdens mijn studententijd en met een zeker gevoel van start te gaan."
 
   
 
 
 
 
Watch Meet en Be your Future: Onderzoek
 
Op 29 september staat er weer een WMB gepland. Deze keer met het Thema onderzoek. Dus ben je benieuwd hoe het er op een lab aan toe gaat, wat het verschil tussen onderzoek binnen de academie en een bedrijf is, of twijfel je juist of onderzoek doen bij je past? Dit is je kans om verschillende onderzoekers het hemd van het lijf te vragen onder het genot van een stuk pizza. Meld je aan via de aanmeldlink die vrijdag via Mebiose gecommuniceerd zal worden met jullie.
 
 
 
Buddy go dutch
Hi allemaal!
Wij zijn BuddyGoDutch, en wij koppelen internationale studenten die in Utrecht komen studeren aan Nederlandse studenten. Dit noemen wij Buddies. Het buddy zijn is gefocust op het creëren van internationale contacten en vriendschappen voor het leven. We organiseren wekelijkse culturele en feestelijke activiteiten zoals kroegentochten, bierfietsen, stedentrips en ‘s nachts kanoën (en nog veel meer!).
Bij ons zijn er geen verplichtingen, wanneer je geen interesse hebt in bepaalde activiteiten hoef je niet te komen. Buddy zijn is compleet vrijblijvend EN gratis!
Inschrijven kan via de link of door de QR-code te scannen.
Onze volgende activiteit is de kroegentocht op 21 september! We hopen jullie daar te zien ;).
 
   
 
Workshop graphical abstracts maken
Op 22 september organiseert de activiteitencommissie van Honours Biomedische Wetenschappen een workshop graphical abstracts maken. Een wetenschappelijk onderwerp duidelijk kunnen vastleggen in een figuur is een skill waar je je leven lang mee vooruit kan! De workshop zal beginnen om 17:30, ongeveer 2 uur duren en plaatsvinden op de uithof. De exacte locatie wordt met de deelnemers gecommuniceerd! Geïnteresseerd? Schrijf je dan snel in via deze link: Wees er op tijd bij, want vol=vol!
Groetjes,
Activiteitencommissie "Accie"!
 
   
 
 
 
 
Studentenwelzijn
In het kader van studentenwelzijn worden er diverse workshops en trainingen aangeboden bij BMW.Neem eens een kijkje of er wat voor je bij zit door op onderstaande links te klikken. komende tijd staan de volgende activiteiten gepland:

 
 
Activiteiten op een rijtje
  • 5 tm 9 september Introductieweek
  • 5 tm 9 september Mindful Mornings. Lees meer
  • maandag 24 oktober van 13:15 tot 14:00 Voorlichting studeren in het buitenland. Lees meer
 
 
 
 
 
Digitale studiegids

Op onze digitale studentensite https://students.uu.nl/gnk/bmw vind je alle informatie over de opleiding. We raden je aan om er geregeld een kijkje te nemen. Je vindt er veel informatie over het studieprogramma en de mogelijkheden die je hebt om het meeste uit jezelf en je studie te halen. Daarnaast vind je er diverse reglementen en contactinformatie.
 
 
 
Volg ons op social media

De opleiding is ook actief op social media. Daar delen we allerlei interessante activiteiten, nieuwtjes en vacatures. Volg ons op:
Op de studentensite van de UU houden we het nieuws en de agenda van de BMW bij. Daarnaast vind je er alle activiteiten die universiteitsbreed georganiseerd worden.
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je student Biomedische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht bent.
 
 
 
Contact
 
Hijmans van den Berghgebouw
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht
bachelorBMW@umcutrecht.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin