Denk mee over het onderwijs van morgen tijdens het Herfstfestival op 12 november! ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Nieuwsbrief Teaching & Learning Lab   Lees online
 
 
 
 
 
 
Het Herfstfestival 2021
 
  Geheel binnen het thema van het onderwijs van de afgelopen periode, zal ook het Herfstfestival flexibel worden verzorgd. Daarbij is vooral rekening gehouden met de inhoud van de workshop zelf: Gaat de workshop specifiek over de fysieke onderwijsruimte, dan vindt deze natuurlijk enkel on-campus plaats; gaat de workshop over hybride of online onderwijs, dan wordt deze online of hybride aangeboden.  
 
 
 
Enkele workshops uit ons programma
 
 
 
 
 
Online Collaborative Learning - Jeroen Jansen
 
Verschillende onderwijsinstellingen houden zich bezig met de vraag welke rol online onderwijs moet spelen. Een van de belangrijke vragen hierbij is hoe we er voor kunnen zorgen dat, ook online, leerlingen en studenten voelen dat ze onderdeel zijn van een community. Tijdens de online workshop van Jeroen Jansen duiken we in het online community-vorming, en welke rol samenwerking hier in speelt. Hoe kan dit het beste worden toegepast, en welke rol kan de docent hierin spelen?
 
   
 
 
 
 
The Living Pasts - Toine Pieters en Tim Overkempe
 
 
 
 
Spelen met een Learning Plaza 
Laurien Jansen en Len Dijstelbloem
 
In de vroegere kantine van het Minnaertgebouw komt een Learning Plaza: een ruimte waarin zowel formeel als informeel leren plaats kan vinden.
Tijdens deze workshop van Future Learning Spaces gaan we op-locatie ‘spelen’ met een Learning Plaza. We starten met een korte introductie over Future Learning Spaces en actieve uitwisseling van ideeën over de fysieke leeromgeving. We onderzoeken vervolgens in groepjes welke leeractiviteiten en welke inrichtingen geschikt zijn voor een Learning Plaza. Tenslotte bouwen we met LEGO ontwerpen van hoe jij de inrichting van zo’n ruimte graag zou zien. Wanna play?
 
 
 
 
 
 
Combining Forces for Transdisciplinary Education
Karin Rebel en Annet van Royen
 
 
Tijdens het Herfstfestival organiseren Karin Rebel en Annet van Royen een online workshop vanuit de Virtual Classroom, waarin de focus ligt op transdisciplinair samenwerken. Centraal staat de kennisalliantie: de samenwerking tussen Wageningen, Eindhoven en Utrecht. Wat is er nodig voor een dergelijke samenwerking, en wat is de toegevoegde waarde? Wanneer is het geheel groter dan de delen?
 
 
 
 
 
 
Re-building my classroom with Teams
Bert Le Bruyn
 
In deze online workshop geef ik je een introductie in de functies van MS Teams, maar neem ik je ook mee in mijn pogingen om thuis lesgeven meer te laten voelen als lesgeven op locatie. Ik ga een aantal soft- en hardware toevoegingen langs voor jouw thuis-werkplek, en illustreer wat ze kunnen doen voor jouw Teams (of Zoom) lokaal.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Kijk voor meer informatie én om je aan te melden op onze website!
 
 
 
LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 
Terugblik op TLL Herfstfestival 2020: Onderwijs Overal
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
De TLL nieuwsbrief verschijnt vier keer per jaar, met nieuws voor VO en/of HO. Daarnaast wordt er een speciale editie uitgestuurd rondom het Herfstfestival dat wij jaarlijks organiseren.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
teachinglearninglab@uu.nl
teachinglearninglab.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   LinkedIn