U-Talent nieuwsbrief mei 2021 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
De nieuwe videoserie 'U-Talent Talks,' Koningin Máxima brengt digitaal werkbezoek aan StudentinzetopSchool en meer!
 
 
 
 
 
U-Talent Talks | Een digitaal kijkje in de keuken van wetenschappers
 
De U-Talent Talks is de nieuwe videoserie van U-Talent waarin wetenschappers vertellen over hun onderzoek, wat dit bijdraagt én wat ze motiveert. In de eerste U-Talent Talks vertelt Brigit van Brenk over hoe uitgerekend schimmels gebruikt kunnen worden om afvalwater te zuiveren. Benieuwd naar Brigits onderzoek en hoe zij de toekomst van de waterzuivering voor haar ziet? Lees dan snel verder!
 
 
 
 
 
 
Koningin Máxima brengt een digitaal werkbezoek aan StudentinzetopSchool
 
Hare Majesteit Koningin Máxima bracht op dinsdag 13 april een digitaal werkbezoek aan het landelijk platform StudentinzetopSchool. Via het platform ondersteunen studenten examenleerlingen van het voortgezet onderwijs met de leerachterstand die ze hebben opgelopen in de coronatijd. Het Utrechtse initiatief 'Student op School' (SOS) is onderdeel van dit platform. SOS projectleider én U-Talent projectmedewerker Marjolein Gelauff ging samen met leerlingen in gesprek met Máxima over onder andere de inzet van studenten bij eindexamentraining. Via SOS geven studenten bijles aan leerlingen van verschillende U-Talent scholen.  
 
 
 
 
 
 
'Onboxing' natuurkunde thuispracticum
 
De laatste bijeenkomst van het U-Talent docentennetwerk natuurkunde van dit schooljaar stond volledig in het teken van het uitvoeren van practica. Dat is zeker tijdens het afgelopen jaar niet gemakkelijk geweest voor de docenten. Voor deze netwerkbijeenkomst kregen de deelnemende docenten een bijzonder pakket opgestuurd om zelf een thuispracticum uit te voeren. Natuurkundedocent Teun Nooijen vertelt hoe dit ging. 
 
 
 
 
 
 
Laatste UP (University Pioneers) bijeenkomst van het schooljaar
 
Op dinsdag 25 mei is de laatste UP (University Pioneers) bijeenkomst van dit schooljaar. 20 tot 25 leerlingen zullen bijeenkomen op de campus.
"Na de online bijeenkomst in maart, zijn we blij dat de laatste bijeenkomst van dit schooljaar toch nog op de campus kan plaatsvinden" verteld projectmedewerker Lale Yücel. De bijeenkomst zal in het teken staan van elkaar ontmoeten, ervaringen van de afgelopen periode uitwisselen en vooruitblikken op komend schooljaar.
 
 
 
 
 
 
Samen in actie voor een duurzame omgeving!
 
Energiezuiniger leven, minder afval produceren, afval scheiden en hergebruiken? 
Binnen het school-community project 'MOST,' gaan leerlingen samen met andere belanghebbenden uit de buurt onder begeleiding aan de slag. Samen ondernemen ze actie rondom een praktische, duurzame uitdaging op school, in de buurt of thuis.

MOST is nu op zoek naar deelnemers! Geïnteresseerd? Lees verder of meld je (school) aan voor de online MOST inspiratie workshop op vrijdagmiddag 18 juni 2021.
 
 
 
 
 
NEXT UP
 
 
 
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring