Coronavirus update 19 januari ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Read online
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste studenten en collega’s,

Dit is de coronavirus-update van woensdag 19 januari.

Met het heropenen van onderwijs op locatie zien we weer studenten en docenten op de campus. Er is wat meer persoonlijke ontmoeting mogelijk en dat geeft nieuwe energie. Tegelijkertijd zien we dat studenten en medewerkers zich zorgen maken, bijvoorbeeld als het gaat om hun gezondheid of om de flexibiliteit die van hen wordt gevraagd als onderwijs op locatie toch niet mogelijk blijkt zoals eerder gepland. Ook de komende tijd vraagt dit om aanpassingsvermogen en extra oog houden voor elkaar.

In deze update lees je meer over onderwijs in blok 3, (lab-)onderzoek op locatie, het gebruik van mondkapjes, thuiswerken en kleinschalige activiteiten op locatie.

We kijken uit naar een voorjaar waarin hopelijk steeds meer mogelijk is.

Met vriendelijke groet,
Het College van Bestuur,

Anton Pijpers, voorzitter
Margot van der Starre, vicevoorzitter
Henk Kummeling, rector magnificus
Merel Dekker, studentassessor
 
   
 
 
 
 Stand van zaken
 
 
 
 
Onderwijs in blok 3
 
Onderwijs in blok 3 kan op locatie plaatsvinden. Daarbij geldt maximaal 75 personen per ruimte. Alleen bij tentamens mogen, conform de richtlijnen van de overheid, meer mensen in een ruimte aanwezig zijn. Waar mogelijk nemen we 1,5 meter afstand in acht. In de tentamenruimtes staan zitplaatsen op anderhalve meter van elkaar.

Sommige werkgroepen en hoorcolleges zullen online of hybride vormgegeven moeten worden vanwege het maximum van 75 personen per ruimte en doordat docenten en studenten door corona-gerelateerde klachten of quarantaine niet altijd op locatie kunnen zijn. Je wordt hierover geïnformeerd via je eigen opleiding of faculteit.
 
   
 
 
 
 
Mondkapjes
 
De overheid vraagt van ons om mondkapjes te dragen in onderwijsgebouwen. Wij vragen jullie om dit ter harte te nemen. Je draagt het mondkapje altijd en overal in de UU-gebouwen. Dat geldt wanneer je je verplaatst, maar ook als je zit of stilstaat.

Een docent die 1,5 meter afstand in acht kan nemen, hoeft tijdens een college geen mondkapje te dragen als dit het doceren belemmert. Een uitzondering geldt ook voor practica waarbij het dragen van een mondkapje een veiligheidsrisico kan geven. Daar besluit de docent welke maatregelen nodig zijn.

Er zijn omstandigheden waarin een mondkapje zeer belemmerend is. Dan gelden soms uitzonderingen.

Het advies is gebruik te maken van wegwerpmondkapjes, waarbij minimaal type 2 de voorkeur heeft. Mondkapjes zijn beschikbaar bij recepties van UU-gebouwen en bij tentamenruimtes, mocht je deze onverhoopt niet bij je hebben.
 
   
 
 
 
LEES MEER OVER MONDKAPJES
 
 
 
 
Onderwijsgerelateerde activiteiten in blok 3
 
Ook onderwijsgerelateerde activiteiten kunnen weer op locatie plaatsvinden met maximaal 75 personen in een ruimte.
 
   
 
 
 
 
Diploma-uitreikingen
 
Diploma-uitreikingen worden online of op locatie gehouden met een livestream en maximaal twee gasten per student. Studenten ontvangen hierover informatie van hun faculteit.
 
   
 
 
 
 
Kleinschalige ontmoetingen voor studenten
 
De versoepelingen bieden ruimte voor kleinschalige ontmoetingen van studenten op locatie. Denk hierbij aan mentor- en tutorgesprekken, welzijnstrainingen en kleinschalige onderwijsactiviteiten voor studieverenigingen. Deze verenigingen kunnen hun leden weer in kleine groepen en op 1,5 meter afstand ontvangen in (voormalige) kantines. Studieverenigingen hebben hierover nader bericht ontvangen.
 
   
 
 
 
 
(Lab-)onderzoek op locatie
 
(Lab-)onderzoek op locatie gaat door. We zien echter op sommige plaatsen dat we tegen capaciteitsgrenzen aanlopen en dat prioriteren nodig kan zijn, bijvoorbeeld als het gaat om onderzoek waarbij afstand houden lastig is of waarbij proefpersonen betrokken zijn. De decanen bepalen welk (lab-)onderzoek wel en niet verantwoord kan plaatsvinden en met welke prioriteit. Mocht dit spelen, dan word je hierover geïnformeerd via jouw faculteit.
 
   
 
 
 
 
Thuiswerken en kleinschalige werkgerelateerde activiteiten
 
We werken thuis. Tegelijkertijd is de wens om elkaar persoonlijk te zien en te spreken groot. Heb je behoefte aan persoonlijke ontmoeting, ga dan gerust incidenteel naar kantoor. Doe dit in overleg met je leidinggevende. Het is van belang dat niet iedereen tegelijk komt. Als je vanwege omstandigheden, de aard van je werk of een lastige thuissituatie niet thuis kunt werken, dan zijn er mogelijkheden om vaker te werken in de universiteitsgebouwen. Overleg dit met je leidinggevende.

Kleinschalige werkgerelateerde activiteiten zijn incidenteel mogelijk met een maximum van 15 personen in ruimtes waar het mogelijk is 1,5 meter afstand in acht te nemen. Denk hierbij aan een brainstormsessie of heimiddag. Reguliere (afdelings-)overleggen blijven online. Ook evenementen en congressen blijven online.
 
   
 
 
 
 
Denk aan je (internationale) medestudent of collega
 
De lockdown is voor niemand leuk, maar bijvoorbeeld voor internationals en ouders met jonge kinderen kan het extra lastig zijn. We vragen iedereen om ook nu extra aandacht te hebben voor elkaar. Help elkaar en vergeet niet om tips uit te wisselen voor de beschikbare ondersteuning en (sociale) activiteiten die wél mogelijk zijn. Bijvoorbeeld een cursus bij Parnassos of sporten bij Olympos.
 
   
 
 
 
 
Overzicht met uitgangspunten en regels
 
Bekijk het complete overzicht met de huidige uitgangspunten en regels.
 
   
 
 
 
 
Contact
 
coronavirus@uu.nl

Privacy statement
 
 
 
More information
St
uu.nl

Intranet

Students site