Newsletter Centre for Academic Teaching and Learning april 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Nieuwsbrief Centre for Academic Teaching and Learning April 2022   LEES ONLINE
 
 
 
ENGLISH VERSION

Voeg info@mailings.uu.nl toe aan je veilige afzenders of adresboek om er zeker van te zijn dat je nieuwsbrieven van de Universiteit in de inbox ontvangt. Op http://veiligeafzender.nl/ lees je hoe je een e-mailadres toevoegt als veilige afzender in applicaties zoals Gmail, Outlook en Apple Mail.
 
 
Header Centre for Academic Teaching
 
Nieuw aanbod W&W: over Course Design en kennisclips
 
 
 
Ding mee naar de Nederlandse Hogeronderwijspremie 2023
 
Het Ministerie van OCW reikt elk jaar de Nederlandse Hogeronderwijspremie uit. Dit is een waardering voor onderwijsteams die een bijzondere prestatie leveren in het hoger onderwijs. Genomineerde teams maken kans op een geldbedrag van €1,2 miljoen, €800.000 of €500.000. Voor 2023 mag de UU opnieuw één voordracht doen voor een succesvol onderwijsteam, dus werk jij samen met jouw team aan het verbeteren van onderwijs of ken je een team dat een bijzondere prestatie heeft geleverd? Meld het team dan aan voor de voorselectie voor de Nederlandse Hogeronderwijspremie.
 
 
 
Save the date: Versterk-Je-Onderwijs-Week 27 juni t/m 1 juli 2022
 
Cursus formatieve toetsing
 
Hoe maak ik mijn onderwijs ondernemender? Ontdek het in anderhalf uur op 24 mei
 
 
 
Save the date: Lustrum Centre for Academic Teaching and Learning 13 oktober
 
Op 1 september 2022 bestaat het Centre for Academic Teaching and Learning (CAT) van de UU vijf jaar! Dit eerste lustrum willen we graag met jullie vieren op donderdag 13 oktober, samen met docentencommunity TAUU die dan alweer tien jaar bestaat. Wil je dit vijfjarig bestaan graag met het CAT komen vieren? Zet deze datum dan alvast in je agenda en toon je interesse in het programma om updates te ontvangen.
 
 
 
 
 
USO: drie interfacultaire projecten toegekend
 
Om onderwijs te blijven vernieuwen en verbeteren, stelt de Universiteit Utrecht jaarlijks twee miljoen beschikbaar voor innovatieve projecten die bijdragen aan de ontwikkeling van het academisch onderwijs. Op advies van de beoordelingscommissie van het Utrechts Stimuleringsfonds Onderwijs (USO) zijn drie grote, interfacultaire projecten toegekend die zich richten op open source onderzoek ten behoeve van Sustainable Development Goals (SDGs), ‘het starten en doorgaan’ met Scholarship of Teaching and Learning (SoTL) en diversiteit en inclusie, met als doel het gevoel van toebehoren van studenten te versterken.
 
 
 
Waarom nascholing noodzakelijk is in het werkveld: blijf niet alleen bevoegd maar ook bekwaam
 
 
 
Eerste groep docenten rondt leergang interdisciplinair onderwijs af
 
Eind maart vond de laatste bijeenkomst van de leergang interdisciplinair onderwijs plaats. Alle deelnemers hebben de leergang met succes afgerond! De leergang heeft als doel de deelnemers in staat te stellen vorm en inhoud te geven aan het interdisciplinaire onderwijs. Na afloop zijn docenten onder andere in staat om keuzes te maken die passen bij de leerdoelen van het interdisciplinaire onderwijs. Binnenkort zal een nieuwe groep docenten met de leergang starten.
 
 
 
 
 
Uit de docentencommunity TAUU
 
 
 
 
Uit de Teaching and Learning Collection
 
 
Assessment en Feedback

Ben je geïnteresseerd in de cursus over formatief toetsen? Neem dan vooral ook een kijkje in de Teaching and Learning Collection. Hier vind je een beschrijving van de docenttaak Assessment and Feedback waarin je kunt lezen over formatief en summatief toetsen en de toetscyclus.
 
 
 
 
 
 
CAT Events
 
Higher Education Research – A Research Agenda for Global Higher Education (boekpresentatie) – 10 mei
ComeniusFestival 2022 – 12 mei
Challenge Based Learning: Sharing Experiences – 12 mei
Training voor tutoren: skills voor uitdagende gesprekken – 16 mei
Toetsen maken en evalueren met de toetscyclus – start: 30 mei
 
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. Stuur deze door naar iedereen die hier ook interesse in kan hebben.
En volg ons op Twitter: @CAT_UUcentre
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
cat@uu.nl
www.uu.nl/cat
030 253 6638

Privacyverklaring