U-Talent nieuwsbrief juni 2021 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
Hoe helpen schimmels bij het zuiveren van water? Bekijk nu de eerste U-Talent Talks video. Verder in de nieuwsbrief: de masterclass straatpoëzie en meer
 
 
 
 
U-Talent programma 2021-2022
 
U-Talent programmeert het komend schooljaar volgens de vier academische blokken van de UU. We beslissen per blok hoe we ons onderwijs vormgeven en doen dit op basis van de actuele coronamaatregelen. De activiteiten worden gaandeweg op onze site geplaatst. Van blok 1 zal het hele programma aan het eind van de zomer online staan.
 
 
 
 
 
 
UMC Utrecht invites U-Talent: collegemiddag
 
Afgelopen donderdag 3 juni heeft de activiteit UMC Utrecht invites U-Talent plaatsgevonden. Tijdens deze middag zijn er interessante lezingen geweest over het hart, DNA testen, immunologie en stamcellen. Ondanks de fysieke afstand was er ruimte voor vragen en werden de leerlingen actief betrokken bij de lezingen met meerkeuzevragen. Op het einde van de middag konden de leerlingen al hun prangende, studie-gerelateerde vragen kwijt bij een geneeskunde- en biomedische wetenschappen student. Kortom, een geslaagde middag!
 
   
 
 
 
 
 
Afsluiting Alfa-academie 
 
Ter afsluiting van de Alfa-academie vonden op dinsdag 1 juni de eindpresentaties plaats. Leerlingen van zes verschillende scholen presenteerden hun zelfgemaakte filmpjes. Middels deze filmpjes reflecteerden de leerlingen op hun eigen leefwereld aan de hand van taal-en cultuurstudies concepten die tijdens de campusdagen aan bod waren gekomen. Het winnende filmpje kwam van de leerlingen van het Jordan-Montessori Lyceum in Zeist. De leerlingen wisten met een goed script en een gezonde dosis humor overschrijdingen van tekstconventies in hun eigen omgeving te ontleden.
 
   
 
 
 
 
 
 
Masterclass Door Meten Meer Weten
 
Afgelopen vrijdag 28 mei heeft de masterclass Door Meten Meer Weten plaatsgevonden voor havo-4 leerlingen. De leerlingen werden meegenomen in het doen van onderzoek met verschillende meetinstrumenten. Wat zijn spanningsverliezen in een stroomkabel, kloppen de fabrieksgegevens van een PV-paneel, hoe meet je troebelheid en hoe meet je de reactiesnelheid van personen?

Wat, waarom, hoe en waarmee meet je? En welke zinvolle conclusies kan je hieruit trekken? De leerlingen waren zeer enthousiast en vonden het nuttig, leerzaam en leuk om te doen. De reactie van een leerling: “Heel top is het vele zelf doen, ik heb veel geleerd over het echte leven”.
 
 
 
 
 
 
 
Masterclass Straatpoëzie
 
In Nederland zijn meer dan 2.500 gedichten te lezen op muren, stoeptegels, hekken, daken en monumenten. Wie heeft die gedichten daar aangebracht? Waarom? En is dit iets nieuws? Op vrijdag 21 mei heeft U-Talent alfa-gamma de eerste en volledig fysieke masterclass van dit schooljaar georganiseerd: 'Straatpoëzie: gedichten ontdekken in het wild.' Tijdens de masterclass ontdekten leerlingen de geschiedenis van straatpoëzie die al begint in de oudheid.

Ook de online masterclasses werden dit jaar goed bezocht en gewaardeerd. Docenten en leerlingen haalden alles uit de kast om elkaar online te ontmoeten en kennis uit te wisselen. U-Talent alfa-gamma kan ondanks de beperkingen terugkijken op een geslaagd schooljaar!
 
   
 
 
 
 
 
 
Verpleegkunde masterclass 'Take Care' aan de HU
 
Op 28 mei hebben 30 middelbare scholieren deelgenomen aan de Masterclass ‘Take Care’ van de bachelor opleiding verpleegkunde aan de HU.

De scholieren hebben die dag verschillende ervaringen opgedaan zoals reanimeren, verdieping in anatomie van het hart en het uitwerken van verpleegkundige casuïstiek. Twee enthousiaste eerstejaarsstudenten uit de opleiding deden mee en stonden klaar om hun eigen ervaringen met de opleiding te delen en vragen te beantwoorden.
 
 
 
 
 
Peace out! Wij zijn met vakantie 
 
 
In de loop van de zomer verschijnen de leerling- en docentactiviteiten voor de eerste periode na de vakantie op u-talent.nl. Gedurende de zomer zijn wij slecht bereikbaar. Fijne zomervakantie gewenst!
 
 
 
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring