U-Talent nieuwsbrief juni 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
Nieuwe docentenactiviteit over lesontwerp met academische vaardigheden. Meer in deze nieuwsbrief: de 2022-2023 editie van de PWS-wedstrijd, Vakoverstijgend Rekenen en meer
 
 
 
 
 
U-Talent programma 2022-2023
 
De afgelopen twee jaar hebben we ons programma volgens de vier academische blokken van de UU opgezet. Dit is in de smaak gevallen, dus ook volgend college-jaar zullen we het weer op deze manier aanpakken. De activiteiten worden gaandeweg op onze site geplaatst. Van blok 1 zal het hele programma aan het eind van de zomer online staan.
 
   
 
 
 
 
 
 
 
PWS-wedstrijd 2022-2023
 
Ben jij PWS begeleider van leerlingen die eindexamen doen in het schooljaar 2022-2023? Laat ze dan mee doen aan de PWS-wedstrijd van de Universiteit Utrecht! De wedstrijd helpt jouw leerlingen om meer te leren over het doen van onderzoek. Daarnaast kun jij workshops volgen in het begeleiden van de leerlingen. Het maakt niet uit vanuit welk profiel of welk schoolvak het PWS wordt gemaakt: iedereen kan meedoen!
 
 
 
 
 
 
Vakoverstijgend rekenen
 
Door corona hebben veel leerlingen moeite met relatief eenvoudig rekenwerk zoals procenten, verhoudingen en vergelijkingen. Kees Hooyman, natuurkunde docent aan een U-Talent partnerschool, heeft hiervoor 'Vakoverstijgend Rekenen' rekenen ontwikkeld. Een eenvoudige en overzichtelijke aanpak waardoor leerlingen beter begrijpen wat ze aan het doen zijn.
 
 
 
 
 
 
 
 
Vaklessen met focus op academische vaardigheden
 
Bij scholen in het voortgezet onderwijs staan academische vaardigheden zoals een onderzoekende aanpak, kritisch denken en reflecteren hoog op de agenda. Maar hoe geef je dit vorm in de lessen van je eigen vak? En hoe zorg je voor samenhang tussen vakgebieden en leerjaren binnen je eigen school? Vanaf schooljaar 2022-2023 biedt U-Talent hiervoor een nieuwe docentenactiviteit aan!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Tot volgend jaar! Wij zijn met vakantie
 
In de loop van de zomer verschijnen de leerling- en docentactiviteiten voor de eerste periode van het nieuwe schooljaar op u-talent.nl. Tussen 18 juli en 12 augustus kan onze reactie wat langer op zich laten wachten dan anders. Fijne vakantie!
 
 
 
 
 
 
   
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.

Sinds kort hebben wij ook een LinkedIn groep.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring