Coronavirus update 4 januari ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Read online
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste studenten en collega’s,

Dit is de coronavirus-update van dinsdag 4 januari 2022.

Wij hopen dat jullie een goede vakantie hebben (gehad) en wensen jullie een gezond en mooi nieuw jaar toe, hopelijk met meer mogelijkheden voor ontmoetingen en interessante ontdekkingen. Wel zullen we ook nog rekening moeten blijven houden met beperkingen door corona.

Gisteren heeft het demissionaire kabinet bekendgemaakt dat de basisscholen en middelbare scholen vanaf 10 januari weer onderwijs op locatie kunnen geven. Dat geldt helaas nog niet voor het hoger onderwijs. In onze coronavirus-update van 22 december gingen we hier al vanuit. Voorlopig kunnen alleen tentamens en practica op locatie plaatsvinden, hoor- en werkcolleges blijven nog online. Docenten laten vooraf het (online) alternatief weten aan studenten. Er wordt niet opnieuw geroosterd.

Op 14 januari kijkt het kabinet opnieuw naar de coronamaatregelen, inclusief die voor het hoger onderwijs. Na die persconferentie informeren we je over de gevolgen voor onze universiteit én over blok 3. De roosters voor dit blok worden mogelijk al eerder gepubliceerd. Na de persconferentie weten we wat daar nog in gewijzigd moet worden en kunnen de roosters definitief worden gemaakt. Wij gaan ervan uit dat tijdens het lopende blok 2 (tot 7 februari) alleen practica en toetsen op locatie kunnen plaatsvinden, en hoor- en werkcolleges online blijven. Mocht op 14 januari de lockdown versoepeld worden, dan benutten we de ruimte die ontstaat allereerst om kleinschalige ontmoetingen op locatie te faciliteren. Opleidingen mógen dan kiezen voor onderwijs op de campus volgens het originele rooster.

Wij wensen iedereen de komende weken van de lockdown veel sterkte, onder andere bij het geven en volgen van online onderwijs en bij het thuiswerken. Wij hopen dat er na 14 januari weer meer op locatie kan.

Met vriendelijke groet,
Het College van Bestuur,
 
Anton Pijpers, voorzitter
Margot van der Starre, vicevoorzitter
Henk Kummeling, rector magnificus
Merel Dekker, studentassessor

P.S. Dit is de vergader- en e-mailluwe week voor medewerkers. Vanwege het belang van dit bericht e-mailen we toch in deze week.
 
   
 
 
 
 Stand van zaken
 
 
 
 
Overzicht met uitgangspunten en regels
 
Bekijk het complete overzicht met de huidige uitgangspunten en regels, onder andere over onderwijs, tentamens en academische plechtigheden.

Wij vragen iedereen met klem om als je op de campus bent de daar geldende maatregelen strikt in acht te nemen. Doe een zelftest voordat je naar de universiteit gaat en bekijk de coronacheck. Laten we dit jaar een veilige start geven.
 
   
 
 
 
 
Studieplekken, studielandschappen, zelfstudieruimtes zijn open
 
We stellen zoveel mogelijk studieplekken, studielandschappen, werkgroepruimtes en zelfstudieruimtes in de universiteitsgebouwen open voor studenten. Welke gebouwen open zijn om te studeren, hoe je reserveert en welke regels gelden, vind je in het overzicht op de studentenwebsite.
 
   
 
 
 
 
Hulp voor docenten bij online onderwijs
 
Op de website staat een overzicht met, per onderwijsvorm, een overzicht van mogelijkheden en hulpmiddelen.
 
   
 
 
 
 
Ondersteuning nodig?
 
Ook in deze uitzonderlijke tijd staan diverse collega’s voor je klaar om je te helpen en ondersteunen als je het moeilijk hebt. In spoedsituaties kun je altijd contact opnemen met je huisarts.
 
   
 
 
 
 
Contact
 
coronavirus@uu.nl

Privacy statement
 
 
 
More information
St
uu.nl

Intranet

Students site