Een overzicht van activiteiten van U-Talent die van start gaan tussen november 2021 en januari 2022. ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
U-Talent Activiteitenmail sep - dec 2021
 
 
  Beste docent,
We hopen dat iedereen een prettige Herfstvakantie achter de rug heeft, en weer met hernieuwde energie aan de slag gaat. Met onze docentenactiviteiten blijft het mogelijk om je verder te professionaliseren. Daarnaast worden er seminars georganiseerd over forensisch onderzoek. Lees snel verder of kijk op onze website voor meer activiteiten!
 
 
 
 
Docentennetwerken
 
 
 
 
Docentennetwerk Biologie 2021-2022
 
data: 18 januari en twee nader te bepalen dagen in het voorjaar.

Tijdens de bijeenkomsten van het Docentennetwerk Biologie leren we van vak-collega's over het organiseren van activiteiten. Tijdens deze drie bijeenkomsten staan onder andere moleculair redeneren en ecologie in de stad op de planing. Een derde onderwerp wordt bepaald aan de hand van de wensen van de ingeschreven docenten.
Schrijf je bij voorkeur in vóór 4 januari
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Science en Techniek 2021-2022
 
data: 19 januari en twee nader te bepalen data in het voorjaar

In docentennetwerk Science en Techniek presenteren we op een informele manier ontwikkelingen in het vakgebied en bespreken dit met elkaar. Tijdens de bijeenkomsten komen thema's naar voren als innovatief en toekomstgericht bouwen, didactiek van technisch ontwerpen en ruimtevaart in de les. Eén bijeenkomst is gericht op een excursie/bedrijfsbezoek/rondleiding met een terugkoppeling voor de les. 
Schrijf je bij voorkeur in vóór 6 januari.
 
 
 
 
Andere docentenactiviteiten
 
 
 
 
Online seminar forensisch onderzoek
 
Bij steeds meer leerlingen zien we interesse in forensische wetenschappen, maar weet jij als docent al wat er tegenwoordig mogelijk is? Tijdens twee seminars, eind november en begin december, gaan we in op enkele onderwerpen uit dit veld. Na de lezing wordt onder leiding van vakdidacticus Alice Veldkamp (Freudenthal Instituut) en VO-docent en Vaksteunpuntcoördinator Paula Mittelberg (Bètapartners) besproken wat de toepasbaarheid van de kennis is in de klas.
De inschijvingen sluiten op 17 november dus wees er snel bij!
 
 
 
 
 
Wat doe ik op school met het U-Talent College?
 
Alle scholen die meedoen aan U-Talent College ontwikkelen een Bèta-schoolprogramma en bieden dit aan. Het belangrijk dat dit programma voor elke deelnemende school, wat betreft diepgang en tijdsbesteding, gelijkwaardig is. Op deze wijze is de studiebelasting voor de leerlingen van UTC hetzelfde. Door middel van het uitwisselen en aanscherpen van de bestaande programma’s, komen we tijdens deze bijeenkomst samen tot een evenwichtig programma voor zowel UTC als niet-UTC leerlingen.
 
 
 
 
 
Dudoc-Bèta - dien als docent je aanvraag in voor promotieonderzoek
 
Bètadocenten die naast het lesgeven promotie-onderzoek willen doen op het gebied van bètadidactiek kunnen hiervoor een aanvraag indienen: deadline 1 december 2021. Docenten kunnen u-talent@uu.nl contacten voor hulp bij het indienen van hun aanvraag. Het is aan te raden om niet te lang te wachten met het indienen van een aanvraag gezien de omvangrijke voorbereidingstijd die het vraagt.
 
 
 
 
 
 
 
Masterclasses
 
Er zijn nog plekken over in de volgende masterclasses:

Help, ik heb data!   15 nov
Simuleer wanneer Nederland overstroomt  |  8 en 13 dec
Programmeer een hit!  | 11 jan en 8 feb
IT is Puzzling  |  3 feb

Stuur een mail naar u-talent@uu.nl om je in te schrijven!
 
 
 
 
 
 
Overige Leerlingenactiviteiten 
 
UMC Utrecht Invites U-Talent: Collegemiddag   |   25 nov
School of Slaap   |   30 nov - 31 jan
Klassenwerk  |  2 en 3 dec, 1 feb
Droogte   |   6 dec - 1 feb
Girls Club WIN   |   9 december
Make Your Future   |   27 jan - 4 feb
 
 
 
 
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring