U-Talent nieuwsbrief juni 2021 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
Nieuwe start van UTC en oproep tot hulp bij PWS-onderzoek. Verder in deze nieuwsbrief: Masterclass CRISPR/Cas9 en meer!
 
 
 
 
 
 
U-Talent University Pioneers (UP)
 
Op 12 oktober heeft de eerste UP-bijeenkomst van dit jaar plaats gevonden. Het thema was ‘een inkijkje in de wereld van Sociale Wetenschappen’. Leerlingen hebben een mini college gehad en kregen vervolgens van verschillende sprekers meer te weten over de diverse studies binnen de Faculteit Sociale Wetenschappen. Naast een inkijkje in de wereld van Sociale Wetenschappen was er tijdens deze bijeenkomst ook ruimte om bij te praten en te luisteren naar de wensen en behoeften van de leerlingen als het gaat om UP. Al met al een succesvolle bijeenkomst met een leuke groep enthousiaste leerlingen.
 
 
 
 
 
 
Alfa-Gamma Masterclasses
 
Op woensdag 6 oktober heeft U-Talent alfa-gamma het jaar officieel geopend met de eerste fysieke coördinatorenbijeenkomst. Er schoven een aantal docenten aan die wat vertelden over de masterclass die ze gaan verzorgen komend jaar. Eén van die docenten was promovenda Claire Loven, docent van de eerste masterclass van dit jaar: Demonstreren in tijden van corona. De leerlingen leren tijdens deze masterclass meer over onder andere de rol van grondrechten tijdens en buiten coronatijd. Ook zal er een rechter aanschuiven voor het naspelen van een rechtszaak. Mogelijk zal dit de rechter zijn die vorige maand de zaak tegen het restaurant Waku Waku heeft gedaan. Het belooft een mooie start te worden voor de alfa-gamma masterclasses!
 
 
 
 
 
Alfa-academie
 
Afgelopen september zijn de leerlingen van de alfa-academie weer gestart met het laatste gedeelte van het programma. We waren blij om ze eindelijk weer op de universiteit te ontvangen. De twee campusdagen stonden in het teken van Nederlands, Arabisch en Spaans. De leerlingen bereidden voor elke campusdag opdrachten voor en kregen op de dagen zelf college van de universitaire docenten. Het was leuk om te zien dat op beide dagen de thema’s met veel enthousiasme werden besproken. Momenteel zijn de leerlingen volop bezig met het afronden van het programma en hun eindpresentatie, zodat ze op 30 november tijdens de slotavond hun welverdiende certificaat in ontvangst mogen nemen.
 
 
 
 
   
 
 
 
Docentennetwerken
 
Elk jaar vinden er Docentennetwerken plaats, waarbij docenten met vak-collega's over verschillende onderwerpen bijeenkomsten kunnen bijwonen. De docentennetwerken van informatica, wiskunde, scheikunde en robotica zijn al van start gegaan - maar later aanhaken is vaak mogelijk!
 
 
 
 
 
 
Masterclasses
 
Op woensdag 13 oktober 2021 was de masterclass ‘Edit Cancer Cells with CRISPR/Cas9’. Ondanks het feit dat de masterclass online was, hebben de leerlingen een practicum uit kunnen voeren met behulp van een simulatie. Dit was erg leuk en leerzaam! Na afloop van het practicum hebben we nog met elkaar gediscussieerd over de ethiek rondom de eventuele toepassingen van CRISPR/Cas9. Het was een interessante dag!
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee aan het PWS-onderzoek
 
Er wordt veel van jou als begeleidende docent verwacht tijdens het PWS-proces, terwijl de werkdruk in het examenjaar al hoog ligt. Tijdens haar promotie zoekt Kim Blankendaal daarom naar manieren om de begeleiding in het PWS-proces te ondersteunen. Hiervoor is het nodig dat ze bestaande PWS-verslagen kan analyseren. Wil je haar hierbij helpen?
Ben je scheikunde- en/of natuurkundedocent(e) en begeleid je dit schooljaar PWS-onderzoeken op het vwo? Dan zou het Kim enorm helpen als je de gemaakte PWS-verslagen anoniem met haar deelt.
 
 
 
 
 
 
 
Doe mee met 10YUP!
 
 
 
 
 
Herfstfestival
 
Op het jaarlijkse Herfstfestival draait het om de innovatie van ons onderwijs. Dit jaar vindt het Herfstfestival plaats op 12 november, met het centrale thema 'het onderwijs van morgen' en als subthema 'flexibel onderwijs'. Keynote spreker Arthur Bakker neemt ons mee in zijn onderzoek naar de motivatie van studenten, met speciale focus op de afgelopen anderhalf jaar. Hij pleit voor een ‘Pedagogy of Care’, waarin de (mentale) gezondheid van studenten, leerlingen én docenten een belangrijkere rol moet gaan spelen. Vervolgens zijn er een tiental online, hybride en on-campus workshops beschikbaar.
 
 
 
 
 
 
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring