Het laatste nieuws van de opleiding Biomedische wetenschappen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Aan het woord: Judith Zandstra - Kiezen zonder Spijt
 
 
Hallo allemaal! Mijn naam is Judith Zandstra, sinds augustus 2021 werkzaam bij BMW. Ik ben leerlijnbegeleider van de leerlijn Academisch Schrijven, schrijfcoach, docent bij Project Tumoren & Metastasen, coördinator van Oog voor Impact en tutor. Wat niet veel van jullie weten is dat ik naast deze fulltimebaan de afgelopen twee jaar hard heb gewerkt aan de afronding van mijn PhD. Op 15 juni, over precies twee weken, ga ik mijn proefschrift verdedigen in Amsterdam.

Tijdens mijn PhD heb ik onderzoek gedaan naar de verbetering van diagnostiek voor kinderen met koorts. Het doel was om een stapje dichterbij te komen in de ontwikkeling van een diagnostische sneltest waarbij onderscheid gemaakt kan worden tussen een bacteriële of virale infectie. En dat is ook gelukt! Een onderzoek dat in de toekomst veel impact kan hebben door snellere en betere diagnose, om daardoor een passende behandeling te starten (dus geen antibiotica voorschrijven aan een kind met een virale infectie). Een onderzoek met een heel groot doel, dat met kleine stapjes en doorzettingsvermogen bereikt kan worden. Een onderzoek dat ik met heel veel plezier heb uitgevoerd. Een onderzoek waar ik niet alleen aan heb gewerkt, maar samen met bijna 100 andere wetenschappers en professionals verspreid over Europa. Om dit te bereiken zijn de onderzoekers in een lab niet genoeg. Statistici, artsen, verpleegkundigen, patiënten, farmaceuten, beleidsmakers, ethici en vele andere partijen zijn hierbij betrokken. Door samen te werken kun je impact op de maatschappij maken.

Ondanks dit prachtige resultaat ga ik niet door in het onderzoek. Ik heb geen spijt van mijn keuze voor een PhD, net zomin ik spijt heb van mijn keuze om het onderwijs in te gaan. Keuzes maak je om daarna ervaring op te doen. Met deze ervaring maak je nieuwe keuzes, ook al wijken deze misschien af van het pad dat je gekozen hebt. Wees niet bang voor de keuzes die je maakt: ze brengen je altijd een stapje verder!
 
   
 
 
 
 
 
Nieuws van de opleiding
 
 

Spreekuren studieadviseurs juni

Vrijdag 2 juni is er geen inloopspreekuur en telefonisch spreekuur. Bekijk hier alle informatie over onze bereikbaarheid.

Bekijk meer nieuws over de opleiding.
 
   
 
 
 
 
Hoe vraag je uitgesteld BSA aan?
 
De examencommissie betrekt ook persoonlijke omstandigheden en overmachtsituaties in haar bindend studieadvies (BSA). Als er omstandigheden zijn waardoor jij niet of onvoldoende kan studeren, zoals ziekte of andere persoonlijke omstandigheden, meld dit dan zo spoedig mogelijk bij de studieadviseur. De examencommissie kan in dat geval besluiten om nog geen negatief studieadvies uit te brengen, maar het bindend studieadvies aan het einde van het volgende studiejaar uit te brengen. 

Lees meer informatie op de studentensite (kopje BSA).
 
 
 
 
Student-assistent gezocht voor begeleiding practica!
 
 
Ben jij een derde- of hogerejaars student Biomedische wetenschappen? Wil jij graag studenten begeleiden bij het uitvoeren van practica? Dan hebben wij de perfecte vacature voor jou!

Wij zoeken een student-assistent om het docententeam van de cursus Onderzoeksmethoden/Thema 3 te versterken. Jouw rol is om samen met de docent Bioanalyse tweedejaars BMW-studenten te begeleiden bij verschillende UV-, HPLC-, GC- en bioanalyse-experimenten. Dit vindt plaats in periode 1 van het nieuwe collegejaar (week 36 t/m week 44).

Je bent beschikbaar voor 1,5 dag per week van 4 september tot 3 november 2023. Het gaat om de volgende momenten:

Week 36, 37, 39, 40, 42 en 43: woensdag 9-17u en donderdag 09-12.45u
Week 38, 41 en 44: dinsdag 13.15-17u en woensdag 9-17u

Heb je interesse in deze uitdagende student-assistentfunctie of heb je nog vragen? Neem dan contact op met Dr. Johan Rozenbrand via J.Rozenbrand@uu.nl. Join ons team en draag bij aan de praktijkervaring van medestudenten in Biomedische wetenschappen!
 
   
 
 
 
 
 
 
Deel jouw verhaal en maak een verschil!
 
Wij (Belonging@UU) zijn op zoek naar jouw ervaringen bij de Universiteit Utrecht. Heb je uitdagingen gehad aan het begin van je studie, zoals het gevoel ergens bij te horen in een grote instelling of de communicatie met docenten? Hoe ben je deze uitdagingen te boven gekomen, met je eigen inspanningen en/of de steun van anderen?

Deel je verhaal via geschreven of video getuigenissen en help andere studenten om uitdagingen te overwinnen. Schrijf je hier in voor een interview! Als dank ontvang je een bol.com voucher van €20. Voor vragen kun je mailen naar belonging@umcutrecht.nl.
 
   
 
 
 
 
 
 
Voorzitter en Penningmeester IFMSA-Utrecht 2023-2024 gezocht!
 
Heb jij een passie voor Global Health en wil je meer leren over leiderschap of financiën? IFMSA-Utrecht zoekt nog een Voorzitter en een Penningmeester voor de termijn 2023-2024! Benieuwd hoe wij werken en of IFMSA-Utrecht wat voor jou is? Lees meer over IFMSA, bekijk de Instagram-pagina, join de Whatsapp-groep of stuur een vraag in!
 
   
 
 
 
 
Kom naar hét studentencongres voor (bio)medische wetenschappen 5 t/m 8 juni!
 
 
Van 5 t/m 8 juni vindt het fysieke International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)-congres plaats in het UMC Utrecht Groningen. Dit vierdaagse evenement biedt studenten van over de hele wereld de unieke kans om hun onderzoek te presenteren. Meer dan 800 deelnemers uit 70+ landen zullen aanwezig zijn. Naast onderzoekspresentaties zijn er interactieve workshops en lezingen van gerenommeerde wetenschappers. 
Meld je aan via iscoms.com!
 
   
 
 
 
 
 
 
Sharing days - 5 tot 10 juni 2023
 
Van 5 t/m 10 juni vinden de Sharing Days plaats. Een week die volledig in het teken staat van bijzondere activiteiten op inspirerende plekken. We delen met elkaar wat er allemaal op de universiteit gebeurt en mogelijk is. Kom aanstaande maandag naar onderstaande activiteiten of bekijk het volledige programma!

Workshop 'Denk mee over het verduurzamen van de zorg'
Maandag 5 juni van 15:30-16:30 uur in de Bieb in de binnenstad (gratis). 

Rondleiding museum Bleulandinum
Maandag 5 juni van 12:00-13:00 uur in het stratenum.

Lees meer en meld je aan!
 
   
 
 
 
 
 
Lezingenreeks HOOFDZAKEN (UU) De laatste lezing met Esther van Fenema is op 8 juni.
Lees meer over HOOFDZAKEN.

Caring Universities (UU)
Lees meer over Caring Universities.

Dit zijn wij (UMCU)
Campagne over sociale veiligheid – (on)gewenst gedrag, gericht op alle studenten én medewerkers. Lees meer over Dit zijn wij.

Workshop 'Keuzes maken (Persoonlijk leiderschap)'20 juni van 17:15-20:15 uur. Meld je aan voor de workshop!
 
   
 
 
Educational Worldview Journeys Pilot Geneeskunde
13, 20 en 27 juni voor medewerkers, studenten, docenten en coördinatoren.
Lees meer over deze pilot.

Voorlichtingsbijeenkomst studeren in het buitenland
19 juni van 16-17u in de Roze collegezaal UMCU. Lees meer over studeren in het buitenland.


 
   
 
 
 
Studentenwelzijn
In het kader van studentenwelzijn worden er diverse workshops en trainingen aangeboden bij BMW. In het nieuwe jaar worden er weer activiteiten gepland.
 
 
Activiteiten op een rijtje
 
 
 
 
 
Digitale studiegids

Op onze studentensite vind je alle informatie over de opleiding. We raden je aan om er geregeld een kijkje te nemen. Je vindt er veel informatie over het studieprogramma en de mogelijkheden die je hebt om het meeste uit jezelf en je studie te halen. Daarnaast vind je er diverse reglementen en contactinformatie.
 
 
 
Volg ons op social media

De opleiding is ook actief op social media. Daar delen we allerlei interessante activiteiten, nieuwtjes en vacatures. Volg ons op:
Op de studentensite van de UU houden we het nieuws en de agenda van de BMW bij. Daarnaast vind je er alle activiteiten die universiteitsbreed georganiseerd worden.
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je student Biomedische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht bent.
 
 
 
Contact
 
Hijmans van den Berghgebouw
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht
bachelorBMW@umcutrecht.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin