Nieuwsbrief Centre for Academic Teaching and Learning Augustus 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Nieuwsbrief Centre for Academic Teaching and Learning Augustus 2022   LEES ONLINE
 
 
 
ENGLISH VERSION

Voeg info@mailings.uu.nl toe aan je veilige afzenders of adresboek om er zeker van te zijn dat je nieuwsbrieven van de Universiteit in de inbox ontvangt. Op http://veiligeafzender.nl/ lees je hoe je een e-mailadres toevoegt als veilige afzender in applicaties zoals Gmail, Outlook en Apple Mail.
 
 
Header Centre for Academic Teaching
 
 
 
We vieren feest!
 
Terwijl we allemaal nog van een prachtige nazomer mogen genieten, komt de start van het nieuwe academisch jaar er alweer aan en is er reden voor een feestje. Het Centre for Academic Teaching and Learning bestaat op 1 september vijf jaar en onze partner TAUU bestaat op dat moment tien jaar! Dat laten we natuurlijk niet zomaar voorbijgaan. Van september tot en met december besteden we daar aandacht aan met diverse activiteiten, met als hoogtepunt het lustrumfeest op 13 oktober. Ik hoop daar velen van jullie te treffen, want CAT dat zijn wij met zijn allen: docenten, studenten, didactische en technologische experts, ondersteuners, beleidsmedewerkers en maatschappelijke partners. Kortom iedereen die zich inzet voor of betrokken voelt bij het onderwijs van de UU. Ook het komende seizoen gaan we weer volop aan het werk om docenten te ondersteunen in hun werk en ontwikkeling. Gezamenlijk brengen we het onderwijs naar een hoger niveau, realiseren we onderwijsinnovaties, en versterken we de kennisbasis over het universitaire onderwijs in de diverse vakgebieden. Mis je iets in ons aanbod? Heb je leuke ideeën? Laat het ons weten.

Manon Kluijtmans, academisch directeur CAT
 
   
 
 
 
Lustrumfeest op 13 oktober
 
Ontdek het nieuwe ontwikkelaanbod voor docenten
 
 
 
Peerobservatie-programma voor docenten
 
Lesgeven is vaak een individuele aangelegenheid: what happens in the classroom, stays in the classroom. Lijkt het je fijn om eens bij een andere docent mee te kijken? Of wil je graag dat een andere docent bij jou meekijkt om feedback te kunnen geven? Dat kan met het Peerobservatie-programma.
 
 
 
Meld je aan voor de modulaire leergang Didactiek voor Onderwijs voor Professionals
 
 
 
Dien je voorstel in bij het ondersteuningsfonds Community Engaged Learning
 
De Universiteit Utrecht wil studenten opleiden die bijdragen aan een betere wereld en het oplossen van maatschappelijk uitdagingen. Ben je docent en wil je meer maatschappelijke betrokkenheid in je onderwijs? Ga dan binnen je onderwijs de samenwerking aan met een externe partner. Om je op weg te helpen kun je nu een subsidie aanvragen vanuit het ondersteuningsfonds voor Community Engaged Learning (CEL)
 
 
 
Submit your teaching inquiry proposal now!
 
 
 
Aanvragen Future Learning Spaces
 
Wil je in je onderwijs voor komend academisch jaar gebruikmaken van kleinschalig, activerend onderwijs of groepswerk en heb je behoefte aan een Future Learning Space? De roosterprocedure van een Future Learning Space loopt vooruit op het reserveringsproces van reguliere onderwijszalen. Voor het tweede semester van academisch jaar 2022-2023 moeten aanvragen voor een Future Learning Space al vóór 16 september kenbaar worden gemaakt bij de roosteraars van je eigen faculteit of via fls@uu.nl. Deze zalen zijn beschikbaar voor alle docenten. In het tweede semester van aankomend academisch jaar komen er nog meer ruimtes bij.
 
 
 
Teaching in English? Try these tips on using signposts and stimulating interaction in the classroom
 
 
 
Uit de docentencommunity TAUU
 
 
 
 
Uit de Teaching and Learning Collection
 
 
A teacher’s guide for interdisciplinary orientation

Based on the booklet “Interdisciplinary Orientation; Learning to navigate beyond your discipline”, there is now a teacher’s guide to provide inspiration and to give suggestions for how to incorporate interdisciplinarity in your classroom. This guide can help with activity ideas that can provide students with an interdisciplinary orientation, provides suggestions to raise awareness, and helps to develop certain skills and attitudes.
 
 
 
 
 
 
CAT Events
 
 
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. Stuur deze door naar iedereen die hier ook interesse in kan hebben.
En volg ons op Twitter: @CAT_UUcentre
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
cat@uu.nl
www.uu.nl/cat
030 253 6638

Privacyverklaring