Een overzicht van activiteiten van U-Talent die van start gaan in het eerste blok van dit collegejaar ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
U-Talent Activiteitenmail blok 1: sep - nov 2022
 
 
  Beste docent,
We hopen dat je een prettige zomer achter de rug hebt en met nieuwe energie aan het schooljaar begint. Ook dit jaar is het weer mogelijk om via onze activiteiten je verder te verdiepen en professionaliseren. In deze nieuwsbrief vind je een overzicht van de activiteiten die in het eerste blok van start gaan. Voor meer activiteiten kun je terecht op onze website!
 
 
 
 
Docentenactiviteiten
 
 
 
 
Verdiepende vakdidactiek voor lerarenopleiders wiskunde
 
Datum: 16 sep, 7 okt, 18 nov, 16 dec, 20 jan

Vakdidactische bekwaamheid is onderdeel van de kennis en kunde waarover wiskundeleraren dienen te beschikken. Daarmee is vakdidactiek een belangrijk onderdeel van de lerarenopleiding wiskunde. Deze cursus gaat over het onderhouden en verdiepen van eigen kennis, en het ontwikkkelen, uitvoeren en toetsen van onderwijs in wiskundedidactiek.

Inschrijven kan tot 4 september
 
 
 
 
 
Lesontwerp met focus op academische vaardigheden
 
Datum: 26 sep, 24 nov, 12 jan, 6 mrt

Academische vaardigheden zoals een onderzoekende aanpak, kritisch denken en reflecteren staan hoog op de agenda in de bovenbouw vwo van veel scholen. Maar hoe verzorg je dat in jouw lessen? In deze cursus ga je vakspecifiek lesmateriaal (her)ontwerpen met een focus op academische vaardigheden.

Inschrijven kan tot 11 september
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Informatica
 
Datum: 3 okt, 24 nov, 29 mrt

U-Talent brengt docenten informatica uit de regio bij elkaar in het Docentennetwerk informatica. Op een informele manier presenteren we ontwikkelingen in het vakgebied en bespreken dit met elkaar. Het netwerk is bedoeld als “regionale vaksectie”, omdat op de meeste scholen slechts één informaticadocent lesgeeft.

Inschrijven kan tot 18 september
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Scheikunde
 
Datum: 5 okt, 8 feb, 15 mrt

Tijdens het docentennetwerk scheikunde bieden we vakinhoudelijke verdieping door middel van lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

Inschrijven kan tot 18 september
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Wiskunde
 
Datum: 3 okt, 12 dec, 13 feb, 22 mei

Binnen het Docentennetwerk wiskunde komen wiskundedocenten samen om recente ontwikkelingen in het vakgebied te bespreken en met elkaar uit te wisselen over het werk als wiskundedocent. Elke bijeenkomst heeft een thema dat wordt geïntroduceerd en begeleid door een gastspreker, en eindigt met een borrel zodat er ook genoeg tijd is voor informele uitwisseling.

Inschrijven kan tot 18 september
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Robotica
 
Datum: 30 sep, 24 nov, n.t.b.

Bij het docentennetwerk robotica bieden wij een georganiseerde workshop, digitale informatie site en (op eigen initiatief) de PLG netwerkuitwisseling. Het doel van deze professionele leergemeenschap is om met de elkaar ervaring op te doen, deskundigheid te ontwikkelen en een plan van aanpak te ontwikkelen voor robotica-activiteiten binnen de eigen school.

Inschrijven kan tot 18 september
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Natuurkunde
 
Datum: 3 nov, 23 jan, 22 mrt

Tijdens het docentennetwerk natuurkunde bieden we vakinhoudelijke verdieping door middel van lezingen van wetenschappers over hun onderzoek, (vak)didactische inspiratie en de mogelijkheid voor het onderling uitwisselen van kennis, ervaringen en best practices tussen VO-docenten onderling en met docenten/onderzoekers uit het HO.

Inschrijven kan tot 16 oktober
 
 
 
 
 
Docentennetwerk Science en Techniek
 
Datum: 2 nov, 7 dec, n.t.b., n.t.b.

Deze docentenactiviteit bestaat uit vier bijeenkomsten waarbij we aandacht geven aan technisch ontwerpen in het onderwijs en bij bedrijven. Deze bijeenkomsten zullen dienen als inspiratiebronnen voor de docent in de school over actuele innovaties. Daarnaast hebben docenten hierbij de mogelijkheid om met bedrijven in contact te komen.

Inschrijven kan tot 16 oktober
 
 
 
 
 
Workshop begeleiden van onderzoek
 
Datum: 11 oktober

Doen jouw leerlingen mee aan de PWS wedstrijd? Dan kun je gratis meedoen met de workshop "begeleiden van onderzoek" dat wij organiseren in samenwerking met Onderwijsadvies & Training van de UU. De workshop gaat over het begeleiden van jouw PWS leerlingen tijdens hun onderzoekstraject.

Inschrijven kan via O&T
 
 
 
 
 
Formatief handelen met behulp van data-gestuurde feedback
 
Datum: 31 okt, 7 nov

Hoe maak je zichtbaar dát leerlingen leren? En hoe zorg je ervoor dat leerlingen nog beter zicht krijgen op hun eigen leerproces? Tijdens de bijeenkomst laten we je zien hoe je met je leerlingen tijdens je lessen aan de slag gaat met leeractiviteiten, waarbij leerlingen gericht werken aan leerdoelen.

Inschrijven kan tot 16 oktober
 
 
 
 
 
Herontwerp je klaslokaal
 
Datum: 9 nov

Veel docenten geven frontaal les, staand naast het digibord met de leerlingen in rijtjes achter elkaar. En dat terwijl recente didactische literatuur laat zien dat voor activerend onderwijs de inrichting van de onderwijsruimte er zeer toe doet. In deze workshop gaan we hiermee aan de slag!

Inschrijven kan tot 23 oktober
 
 
 
 
 
 
 
Masterclasses
 
Dier en ethiek  |  10 okt
Fijnstof meten  |  11 okt
Imaginary tentoonstelling  |  14 okt
Be the change (you want to see)  |  20 okt
De confrontatie met Einstein  |  27 okt
Spelen met grafen  |  28, 29 okt
Magnetische vloeistof  |  1 nov
Help, ik heb data!
  |  7 nov
 
 
 
 
 
 
Overige leerling activiteiten 
 
PWS-wedstrijd  |  23 sep, 23 dec
Alfa-academie  |  3 oktober
U-Talent UP  |  6 okt, 13 okt, 17 nov
Girls Club WIN  |  17 okt
Klassenwerk | 18 okt, 7 dec, 7 feb
Girls Club WIN Herfstdagen  |  24, 25, 26 okt
 
 
 
 
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring