Het laatste nieuws van de opleiding Biomedische wetenschappen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Even voorstellen: Maartje van der Molen
 
 
Mijn naam is Maartje van der Molen (zij/haar) en ik werk sinds begin september op onze mooie faculteit als onderwijsadviseur op het gebied van Diversiteit en Inclusie.

Deze faculteit is niet nieuw voor me. In 2018 ben ik afgestudeerd als basisarts en heb daarna medische antropologie en sociologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam. De combinatie van deze twee opleidingen vind ik heel waardevol, omdat ik én de praktijkervaring heb als zorgprofessional binnen het biomedische systeem, én mocht leren over hoe gezondheid, ziekte en genezing ook een cultureel verschijnsel is – en dat er dus verschillen zijn in hoe mensen (en zorgsystemen) omgaan met genezing en met ziekte en gezondheid.

Ik heb een aantal jaar als junior docent gewerkt bij sociologie en de public health over onderwerpen als onderzoeksmethoden, intersectionaliteit, gezondheidsverschillen en cultuursensitieve zorg. En nu wil ik me graag inzetten om het onderwijs op onze faculteit inclusiever te maken en bij te dragen aan een cultuur waarin iedereen zich verbonden voelt, met elkaar en met de Universiteit Utrecht. Uiteindelijk sta ik ervoor dat iedereen gelijke kansen moet krijgen in het onderwijs en in onze maatschappij.

Mocht je hier meer informatie over willen mail me dan gerust via m.a.vandermolen-6@umcutrecht.nl! Ik maak graag kennis met je.
 
   
 
 
 
 
Nieuws van de opleiding
 
10 oktober dag van de mentale gezondheid
 
 
 
Richtlijnen generatieve AI in de opleiding
 
Hoe gaan we als opleiding om met het gebruik van generatieve AI, zoals ChatGPT? Welke richtlijnen hanteren we en waar moet je als student op letten?

We vertellen het in deze kennisclip (inloggen met Solis-ID).
 
 
 
Wil jij bijdragen aan de kwaliteit van onderwijs?
 
 
 
Myrthe van Mebiose: een geslaagde introductieweek!
 
 
Van 4 t/m 8 september heeft de introductieweek voor de eerstejaars plaatsgevonden. Dit was een heel erg geslaagde week waarin de eerstejaars elkaar, de opleiding en Mebiose goed hebben leren kennen.

Het begon allemaal op maandag met een carrousel waarbij de werkgroepen het Heijmans leerden kennen. In de avond was er nog een gezellige borrel in ‘t Pandje waar veel kaartspellen zijn gespeeld. Op dinsdag begon dan ook het onderwijs en zijn de eerste colleges gevolgd en is in de middag de stad verkend met een crazy88. In de avond stonden het ledeneten en de officiële ledeninstallatie bij Mebiose op de planning in het gezellige restaurant Hout&Hop. Daarna konden de eerstejaars alle commissies van Mebiose ontmoeten door middel van leuke spelletjes, zoals komkommer jenga en pictionary. Op woensdag had de introductiecommissie in het park spellen georganiseerd met achteraf een vegetarische BBQ. Die avond werd goed afgesloten op de dansvloer tijdens het Mebiosefeest in het thema back to the future! 

Van het feest waren nog veel tosti’s over, dus op donderdag kon iedereen langskomen op de Mebiosekamer voor een tosti. Dit was een stuk populairder dan we hadden ingeschat, dus in de lunchpauze stond de kamer helemaal vol en waren we non-stop tosti’s aan het maken. Heel erg geslaagd dus! 

Om bij te komen van alle fysieke inspanningen, hebben we op donderdagavond een pubquiz georganiseerd, waarbij de kennis van de eerstejaars getest werd. Er zaten een aantal moeilijke vragen tussen, maar daardoor zijn ze allemaal net een beetje wijzer geworden. De week hebben we afgesloten met een Wekelijkse Afsluit Borrel met gratis slagroomsoesjes voor de eerstejaars. Hier hebben we teruggeblikt op een hele geslaagde week!
 
   
 
 
 
 
 
Kom naar de WMB 'Onderzoek' 28 september!
 
Benieuwd naar de carrièremogelijkheden na je studie? Kom dan donderdagavond 28 september van 17.30-20.00 uur naar de Watch, Meet & Be your future (WMB) met het thema 'Onderzoek' in HvdB 2.70/2.71. Verschillende sprekers zullen iets vertellen over hun carrière in het onderzoek en er is uitgebreid kans om vragen te stellen. En: er is gratis pizza!
 
 
 
Meld je aan voor de WMB
 
 
 
 
 
 
   
 
 
 
 
 
 
Caring Universities (UU)
Caring Universities biedt gratis online services om het mentaal welzijn van studenten te verbeteren.
Lees meer over Caring Universities.

Dit zijn wij (UMCU)
Campagne over sociale veiligheid – (on)gewenst gedrag, gericht op alle studenten én medewerkers. Lees meer over Dit zijn wij.
 
   
 
 
Hanneke Schreurs Afstudeerprijs 

De Hanneke Schreurs Afstudeerprijs wordt jaarlijks uitgereikt aan een student van mbo, hbo of universiteit met het beste eindwerkstuk of afstudeerscriptie over (publieke) gezondheid.

Meld je aan voor 1 oktober.
 
   
 
 
 
 
Studentenwelzijn
In het kader van studentenwelzijn worden er diverse workshops en trainingen aangeboden bij BMW. In het nieuwe jaar worden er weer activiteiten gepland.
 
 
Activiteiten op een rijtje
 
 
 
 
Digitale Studiegids

Op onze studentensite vind je alle informatie over de opleiding. We raden je aan om er geregeld een kijkje te nemen. Je vindt er veel informatie over het studieprogramma en de mogelijkheden die je hebt om het meeste uit jezelf en je studie te halen. Daarnaast vind je er diverse reglementen en contactinformatie.
 
 
Volg ons op social media

De opleiding is ook actief op social media. Daar delen we allerlei interessante activiteiten, nieuwtjes en vacatures. Volg ons op:
Op de studentensite van de UU houden we het nieuws en de agenda van de BMW bij. Daarnaast vind je er alle activiteiten die universiteitsbreed georganiseerd worden.
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je student Biomedische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht bent.
 
 
 
Contact
 
Hijmans van den Berghgebouw
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht
bachelorBMW@umcutrecht.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin