Het laatste nieuws van de opleiding Biomedische wetenschappen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Aan het woord: Mebiose
 
 
Vrijdag 11 november kon er na twee jaar eindelijk weer een fysieke ouderdag plaatsvinden. De voorbereidingen waren al weken van tevoren begonnen om de dag in goede banen te laten verlopen. En dat was zeker niet voor niets, want het was een ontzettend geslaagde dag. De dag was opgesplitst in een ochtend- en een middaggroep. Om negen uur stond de koffie klaar en stroomde de eerste groep ouders binnen die door de Eerstejaarscommissie ontvangen werden. Na een openingspraatje van de opleidingsdirecteur Gönül Dilaver en van Jeroen Schwarze over Mebiose, kon het echte programma beginnen. De ouders kregen een afwisselend programma bestaande uit vier onderdelen: het anatomisch museum, een rondleiding, een hoorcollege en een practicum. Vanwege de verbouwing van het Heijmans van den Berghgebouw ging de rondleiding langs de Mebiosekamer en langs foyer 0, waar de eerstejaars met hun posters en flyers klaarstonden om hun werk van Project Tumoren en Metastasen te laten zien. Vervolgens werd er een interessant hoorcollege gegeven door dr. John Meeuwesen en als laatste hebben de ouders nog fanatiek hun eigen DNA geïsoleerd bij het practicum. Na allemaal kennis op te hebben gedaan bij deze onderdelen stond er voor de ouders nog een heerlijke lunch te wachten in foyer 0 waar ook de jaartrui van 2022-2023 gekocht kon worden.
Ook voor de middaggroep stond dit programma weer klaar, maar dit keer met een heel interessant college van dr. Wim Dictus. En natuurlijk kon ook deze groep niet naar huis zonder een lekkere versnapering en stond er aan het einde van de middag een borrel klaar. De ouders zijn met een glimlach en allemaal nieuwe kennis weer naar huis gegaan.
Het was een succesvolle dag waar ook wij erg van genoten hebben! Zonder alle hulp van de sprekers en studenten en iedereen achter de schermen was deze dag natuurlijk nooit gelukt, dus ook nogmaals bedankt aan iedereen die geholpen heeft deze dag.
 
   
 
 
 
 
Nieuws van de opleiding
 
 
Najaarsgolf corona
Helaas zijn de besmettingscijfers voor Corona weer aan het oplopen. We willen jullie daarom vragen om weer extra te letten op handen wassen, te hoesten en te niezen in de elleboog en bij klachten thuis te blijven en te testen.

Openingstijden STIP in de  kerstvakantie
Het STIP is van 26 december tot en met 6 januari gesloten. Ook de rest van onderwijszaken is beperkt aanwezig in de kerstvakantie.

Onderwijskanjers in het zonnetje
Welke docent of opleider van het UMC Utrecht wil je in het zonnetje zetten op de Dag van het onderwijs? Geef hier vandaag nog iemand op en wie weet wordt diegene verrast door de Complimentenstudenten!

Meer informatie:
Kijk hier voor meer informatie
 
   
 
 
 
 
Denktank open en stimulerende leeromgeving
 
Of je nu in de zorg, het onderzoek of het onderwijs werkt, van specialist tot student: het creëren van een open en stimulerende leer- en werkomgeving begint bij jezelf. Als UMC Utrecht innoveren we op vele fronten, waarom niet ook in onze omgang met elkaar?
We hebben een denktank voor studenten opgericht waarin zij een actieve bijdrage – met brainstorms, feedback – kunnen leveren aan de verdere ontwikkeling van dit programma.
Met deze denktank halen we input op voor verschillende communicatiemiddelen en zorgen we dat het studentenperspectief goed vertegenwoordigd is in het programma. Aanmelden voor deze denktank? Heel graag! Mail dan naar studentbegeleiding@umcutrecht.nl. De eerstvolgende sessie staat gepland op woensdag 23 november, 17:30-20:30u. Meer lezen over het programma? Kijk hier.
 
 
 
 
 
Career Day 2022
 
 
On the 2nd of December 2022, the Career Day of Biomedical Sciences, Molecular & Biophysical Life Science and the GSLS will take place, organized by the study
associations M.B.V. Mebiose & U.L.S.V. Amino. The event will be held in English and will take place between 13:00 and 18:00 at the
Educatorium and the Ruppertbuilding. As of today, you can sign up for the Career Day 2022 here. Be aware that the workshops have limited spaces, so be quick to sign up.

The day will start with an inspiring talk by Jan Henk van der Velden. Director of the Utrecht Science Park. After that, there will be a talk from award-winning speaker Sangbreeta Moitra. She has a background in neuroscience and delivered keynotes in 10+ countries and has been featured in 20+ global podcasts and publications, including The Financial Express.

Following, there will be interactive workshops organized by several companies in the biomedical and life sciences work field. As a part of the workshop rounds, we have added another element: Alternative Pathways – Alumni Speaking. We have invited several alumni with interesting career pathways, not necessarily working in research or academia, to tell you about their careers and answer your questions. This session will be one of the options to choose from at the workshops. After two rounds of workshops, there will be another interesting talk by Willem van Waesberghe, a microbiologist and biochemist working at Heineken as the Global Head Brewer. We will end the day with a small business fair, where there is an opportunity to ask questions to the companies or alumni.

During the registrations, you can choose which workshops you would like to follow in the two workshop rounds available. For all the information about the companies and alumni, and which workshops they will give, check out the programme booklet in the attachment, or find it on our site.

Keep up to date with the news through the association's socials or our website: www.watchyourfuture.nl. If you have any questions, or if you have any trouble with your schedule, feel free to contact us at carrieredag@mebiose.nl.

We hope to see your registrations, and welcome you to our Career Day on December 2nd!
 
 
 
 
 
International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)
 
ISCOMS, International Student Congress Of (bio)Medical Sciences, is een van de meest toonaangevende studentencongressen ter wereld op het gebied van (bio)medische wetenschappen en zal komend studiejaar van 5 tot en met 8 juni volledig fysiek plaatsvinden in het UMC Groningen. Tijdens dit driedaagse congres geeft ISCOMS studenten vanuit de hele wereld een unieke kans om hun onderzoek te presenteren, waarbij meer dan 800 participanten uit 70 verschillende landen het congres bezoeken. Bovendien zal er gelegenheid zijn om deel te nemen aan diverse interactieve workshops en lezingen van gerenommeerde wetenschappers.

Op 16 oktober 2022 is de abstract submission voor ISCOMS 2023 opengegaan. Studenten kunnen tot en met 29 januari 2023 een abstract van hun onderzoek indienen. De geselecteerde studenten zullen tijdens het congres de gelegenheid krijgen om hun abstract te presenteren. Dus, ben jij een gemotiveerde (bio)medisch student en zoek jij dé kans om je onderzoek te presenteren: lever jouw abstract in via de site www.ISCOMS.com!
 
 
 
LEES MEER
 
 
 
 
 
 
Mindfull mornings challenge
Dagelijkse meditaties op 14 nov – 2 dec, 9.00-9.15u, online.
Geschikt voor beginners én voor gevorderden! Sluit je aan en maak samen met je medestudenten een dagelijkse gewoonte van meditatie. Ga jij de uitdaging aan?
Jump out of bed and into mindfulness!
Meedoen kan via MS teams, code: Kc2Hfue
 
 
Wellbeing week UU
De achtste UU Wellbeing Week zal plaatsvinden van 21 november t/m 2 december 2022 (de eerste editie met twee weken vol activiteiten!).
De activiteiten hebben met mentale, fysieke, spirituele, maar ook met financiële, duurzame, intellectuele, beroepsmatige en sociale welzijn te maken. Het programma is op zo'n manier ontworpen dat het voor iedereen zo divers en inclusief mogelijk is.
Bekijk nu het programma en blokkenschema en meld je aan!
 
 
 
 
Studentenwelzijn
In het kader van studentenwelzijn worden er diverse workshops en trainingen aangeboden bij BMW.komende tijd staan de volgende activiteiten gepland:
 
 
Activiteiten op een rijtje
 
 
 
 
 
Digitale studiegids

Op onze digitale studentensite https://students.uu.nl/gnk/bmw vind je alle informatie over de opleiding. We raden je aan om er geregeld een kijkje te nemen. Je vindt er veel informatie over het studieprogramma en de mogelijkheden die je hebt om het meeste uit jezelf en je studie te halen. Daarnaast vind je er diverse reglementen en contactinformatie.
 
 
 
Volg ons op social media

De opleiding is ook actief op social media. Daar delen we allerlei interessante activiteiten, nieuwtjes en vacatures. Volg ons op:
Op de studentensite van de UU houden we het nieuws en de agenda van de BMW bij. Daarnaast vind je er alle activiteiten die universiteitsbreed georganiseerd worden.
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je student Biomedische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht bent.
 
 
 
Contact
 
Hijmans van den Berghgebouw
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht
bachelorBMW@umcutrecht.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin