Het laatste nieuws van de opleiding Biomedische wetenschappen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Aan het woord: een nieuw gezicht
 
 
Mijn naam is Ellis Pieters en ik ben per 1 februari gestart als beleidsmedewerker bij BMW! Ik ga onder andere deze nieuwsbrief verzorgen.

Deze omgeving is niet echt nieuw voor mij. In 2013 -alweer tien jaar geleden- startte ik aan mijn studie Biologie en Medisch Laboratorium- onderzoek aan de Hogeschool Utrecht, een soort ‘praktische versie’ van BMW. Ik werd heel enthousiast van hoe ons lichaam werkt, en dan vooral op het allerkleinste niveau. Daarom ben ik na mijn bachelor de master Molecular and Cellular Life Sciences gaan volgen met een minor Science Education and Communication.

Na twee jaar gewerkt te hebben bij ZonMw (een financieringsorganisatie voor onderzoek), heb ik veel zin om mij in te zetten voor het onderwijs! Goed onderwijs ligt in mijn ogen namelijk aan de basis van hoe ons wetenschapssysteem en -cultuur eruitziet. Daarom vind ik het belangrijk dat (toekomstige) studenten zich op hun plek voelen en een goed beeld krijgen van hun opleiding en hun toekomst. Ik hoop hieraan te kunnen bijdragen en het jullie zo makkelijk, leuk en leerzaam mogelijk te maken!

Even praktisch: ik zal mij voornamelijk gaan richten op de communicatie richting studiekiezers, (internationale) studenten en docenten, de vertaling van gemaakt onderwijsbeleid, het meedenken aan nieuw beleid en op de organisatie en invulling van allerlei activiteiten zoals open dagen en carrièreworkshops. Een afwisselende en uitdagende functie dus. Ik heb zin om met jullie en het BMW-team aan de slag te gaan!

Wil jij iets kwijt in deze nieuwsbrief? Stuur dan vooral een mailtje naar mij (e.c.pieters-4@umcutrecht.nl). 
 
   
 
 
 
 
Nieuws van de opleiding
 
 
Corona- en griepgolf
Helaas zijn de besmettingscijfers voor Corona en griep nog steeds hoog. We willen jullie daarom vragen om extra te letten op handen wassen, te hoesten en te niezen in de elleboog en bij klachten thuis te blijven en te testen.

Nieuwe onderwijszalen periode 3
Vanaf Periode 3 zullen we ook enkele onderwijszalen in het Androclusgebouw (DGK) gaan gebruiken en wat minder en andere zalen op de Bolognalaan.

Bekijk meer nieuws over de opleiding.
 
   
 
 
 
 
Reminder Enquête: Open en stimulerende leeromgeving
 
De opleiding Biomedische Wetenschappen streeft naar een open en stimulerende leeromgeving. Hiermee bedoelen we een aangename cultuur en sfeer die er voor zorgen dat je je studie goed kunt doorlopen. 

We nodigen je daarom nogmaals van harte uit om een korte enquête in te vullen. Dit duurt maximaal 10 minuten en er wordt vertrouwelijk omgegaan met je inbreng.

Vul hier de enquête in. Hartelijk bedankt!

Met vriendelijke groet,
Gönül Dilaver, opleidingsdirecteur BMW
Astrid Freriksen, opleidingscoördinator BMW
 
 
 
 
Bericht van mebiose: Goede Doel week
 
 
Volgende week, in de week van 13 t/m 17 maart, is het eindelijk weer tijd voor de Goede Doel week! Dit jaar heeft werkgroep Goede Doel besloten geld op te halen voor de Liedjesfabriek! 

Deze stichting zorgt ervoor dat zieke kinderen eventjes het ziek zijn kunnen vergeten door samen met de kinderen een liedje te schrijven en een videoclip op te nemen. We gaan proberen zoveel mogelijk geld hiervoor op te halen door middel van allerlei activiteiten en acties. 

Wat staat er op de planning?
Een korte planning van de week ziet er als volgt uit: op maandag starten we met de taartenbakwedstrijd en een leuke muziekquiz. Op dinsdag gaan we borrelen op de Hamburgerstraat met ouderwets ‘radje draaien’. Overdag op woensdag zullen er worstenbroodjes verkocht worden, die ‘s avonds eraf gesport worden tijdens de sportactiviteit. Gedurende de donderdag zal de Mebiosekamer omgebouwd worden tot een heuse escape room en we zullen de week afsluiten met een 30 seconds toernooi en WABXL op de vrijdag. Qua acties kun je denken aan een aantal klassiekers zoals ‘verneuk het bestuur’ en een loterij. Bij de loterij zullen dit jaar ook items van de Liedjesfabriek verloot worden, dus dat betekent nog meer kans op het winnen van een prijs! 

Meer informatie over de activiteiten en acties is te vinden in de jaarchats. We hopen in ieder geval met jullie samen zoveel mogelijk geld op te halen of jullie te zien verschijnen op onze activiteiten! Tot volgende week!

Met muzikale groetjes,
Werkgroep Goede Doel!
 
   
 
 
 
 
 
Prijzen en Beurzen
 
Heb jij je onderzoeksstage afgerond met een heel goed verslag of heb je een uitstekende literatuurscriptie geschreven? 

Dan kun je je als BMW student bijvoorbeeld aanmelden voor de Suzanne Hovinga Award (aanmelddeadline 24 april 2023).

Lees meer over prijzen en beurzen.
 
   
 
 
 
  Wil jij je mening geven door de NSE-enquête in te vullen, maar ben je je e-mail kwijt? Vraag dan hier een nieuwe NSE-link aan.  
 
 
 
Initiatief eerste-generatie-studenten: University Pioneers Community
 
Eerste-generatie-studenten zijn pioniers. Zij zijn als één van de eersten uit hun gezin gaan studeren. Op eigen houtje overbruggen ze kloven en brengen daarbij werelden samen. De typische eerste-generatie-student bestaat niet. Om die reden lanceren wij de University Pioneers (UP)-Community. Voor en door personen die eerste-generatie-student zijn of zijn geweest met aanbod dat oog heeft voor de diversiteit onder eerste-generatie-studenten.
 
 
 
LID WORDEN? LEES MEER
 
 
 
 
 
 
 

Training ‘Hier en nu’ (BMW)
5 bijeenkomsten: woensdag 15 februari tot 12 april om de week van 17:15 – 20:15
Lees meer over de training 'Hier en nu'.

Lezingenreeks HOOFDZAKEN (UU)
donderdag 2 maart, 6 april, 9 mei en 15 juni vanaf 20:00 (Het Huis Utrecht, Boorstraat 107)
Lees meer over HOOFDZAKEN.

Aanbod Caring Universities (UU)
Lees meer over Caring Universities.

Training Veerkracht ontwikkelen (UU)
2 bijeenkomsten: 17 en 24 maart van 10:00 – 12:00
Lees meer over de training Veerkracht ontwikkelen. 
 
   
 
 
Carrièredagen UU
maandag 13, dinsdag 14 en woensdag 15 maart 2023

Ieder jaar worden de Carrièredagen georganiseerd voor alle studenten van Universiteit Utrecht. Door middel van deze dagen wil de organisatie jou laten zien wat mogelijk is met jouw opleiding (stages, bijbanen, traineeships, startersbanen). Voor iedere student, ongeacht opleiding of studiefase, zijn diverse interessante organisaties aanwezig.

Lees meer over de carrièredagen.
 
   
 
 
 
Studentenwelzijn
In het kader van studentenwelzijn worden er diverse workshops en trainingen aangeboden bij BMW. In het nieuwe jaar worden er weer activiteiten gepland.
 
 
Activiteiten op een rijtje
 
 
 
 
 
Digitale studiegids

Op onze studentensite vind je alle informatie over de opleiding. We raden je aan om er geregeld een kijkje te nemen. Je vindt er veel informatie over het studieprogramma en de mogelijkheden die je hebt om het meeste uit jezelf en je studie te halen. Daarnaast vind je er diverse reglementen en contactinformatie.
 
 
 
Volg ons op social media

De opleiding is ook actief op social media. Daar delen we allerlei interessante activiteiten, nieuwtjes en vacatures. Volg ons op:
Op de studentensite van de UU houden we het nieuws en de agenda van de BMW bij. Daarnaast vind je er alle activiteiten die universiteitsbreed georganiseerd worden.
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je student Biomedische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht bent.
 
 
 
Contact
 
Hijmans van den Berghgebouw
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht
bachelorBMW@umcutrecht.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin