Coronavirus update 13 August ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Beste studenten en collega's,

Gelukkig heeft het kabinet vandaag besloten dat het hoger onderwijs vanaf 30 augustus zonder 1,5 meter-maatregel open kan. Het was even spannend, omdat het aantal coronabesmettingen in juli snel toenam, ondanks de hogere vaccinatiegraad. Maar het tij is gekeerd. Goed nieuws dus en een opluchting voor velen, net voor de start van het nieuwe academisch jaar.

Het onderwijs vanaf 6 september hadden we al geroosterd zonder 1,5 meter-eisen, maar met een maximum aantal van honderd studenten in een collegezaal. Dit moeten we aanpassen naar maximaal 75 studenten. Daarom is het nog steeds nodig om ook hybride en online onderwijs in te roosteren, naast het onderwijs op locatie. Streven is dat de aangepaste roosters zo snel mogelijk gepubliceerd worden in Blackboard. Het kan per opleiding verschillen wanneer ze online staan.

In de loop van volgende week komen we met een coronavirus update waarin we nader ingaan op de gevolgen van het kabinetsbesluit.

We kunnen ons voorstellen dat er ook medewerkers en studenten zijn die zich zorgen maken om hun eigen gezondheid of die van mensen in hun omgeving wanneer de 1,5 meter vervalt. Samen zorgen we voor een veilige werk- en studeeromgeving, onder andere door het beschikbaar stellen van schoonmaakmiddelen en zelftests, en het houden aan de basismaatregelen. In de update van volgende week lees je meer over de maatregelen die de universiteit treft.

We zijn blij dat we weer naar de universiteit kunnen voor onderwijs. Laten we er een mooi nieuw academisch jaar van maken!

Met vriendelijke groet,
Het College van Bestuur,

Anton Pijpers, Voorzitter
Margot van der Starre, Vicevoorzitter
Henk Kummeling, Rector Magnificus
 
   
 
 
 
 
Contact
 
coronavirus@uu.nl

Privacyverklaring
 
 
 
Meer informatie
St
uu.nl

Intranet

Studentensite