Een overzicht van activiteiten van U-Talent die van start gaan tussen februari en april 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Bekijk deze nieuwsbrief in je browser
 
 
 
 
U-Talent Activiteitenmail feb - apr 2022
 
 
  Beste docent,
We hopen dat iedereen een prettige Kerstvakantie achter de rug heeft, en weer met nieuwe energie aan het nieuwe jaar gestart is. Met onze docentenactiviteiten blijft het ook in 2022 mogelijk om je verder te professionaliseren. Lees snel verder of kijk op onze website voor meer activiteiten!
 
 
 
 
Docentenactiviteiten
 
 
 
 
Wat doe ik op school met het U-Talent College
 
Datum: 23 maart

Alle scholen die meedoen aan U-Talent College ontwikkelen een Bèta-schoolprogramma en bieden dit aan. Het is belangrijk dat dit programma voor elke deelnemende school, wat betreft diepgang en tijdsbesteding, gelijkwaardig is. Op deze wijze is de studiebelasting voor de leerlingen van UTC hetzelfde. Door middel van het uitwisselen en aanscherpen van de bestaande programma’s, komen we tijdens deze bijeenkomst samen tot een evenwichtig programma voor zowel UTC als niet-UTC leerlingen.
 
 
 
 
 
Computationeel denken in de wiskundeles
 
Data: 7 april en 28 april

Computationeel denken staat in grote belangstelling in het onderwijs. Ook in de wiskundeles lijken er mogelijkheden te zijn om de principes van de informatica toe te passen in het oplossen van wiskundige problemen. In deze cursus maak je kennis met de onderzoeksontwikkelingen op dit gebied. Verder ga je zelf aan de slag met het toepassen van computationeel denken in je eigen onderwijspraktijk. 

Schrijf je in vóór 25 maart.
 
 
 
 
 
Online Seminarreeks Immunologie
 
Data: 29 maart en 5 april

U-Talent organiseert wederom in samenwerking met Bètapartners een seminarreeks, dit maal over het thema immunologie. Ben jij op de hoogte van de laatste wetenschappelijke inzichten? En heb je genoeg duidelijke voorbeelden om te gebruiken in je les? In deze seminars brengen onderzoekers verscheidene actuele onderwerpen aan de orde. Daarna bespreken we onder leiding van vakdidacticus Alice Veldkamp (Freudenthal Instituut) en VO-docent en Vaksteunpuntcoördinator Paula Mittelberg (Bètapartners) hoe de opgedane kennis in de klas kan worden gebruikt.

Schrijf je in vóór respectievelijk 22 en 29 maart.
 
 
 
 
 
Ontwerp een escape room of een escape box
 
Data: 15 februari en 15 maart

Escape Games zijn sinds een aantal jaar enorm populair als recreatief uitje of thuisspel. Ook in het onderwijs kunnen Escape Games worden ingezet, om leerlingen op een leuke en uitdagende wijze zelf aan de slag te laten gaan. Zowel voor biologie, scheikunde, wiskunde als natuurkunde zijn er succesvolle voorbeelden van het gebruik in onder- en bovenbouw. Maar, hoe maak je nu zelf zo’n Escape Game?

Schrijf je in vóór 1 februari
 
 
 
 
 
TOA inspiratiedag
 
Datum: 15 februari

Toa’s spelen hun rol vaak wat meer op de achtergrond dan docenten. Binnen de U-Talent schoolprogramma’s spelen zij echter een belangrijke rol. Tijdens deze inspiratiedag willen we o.a. Toa’s met elkaar in contact brengen, Good practices uitwisselen, Handvatten geven in het begeleiden van leerlingen, Foob en Fiel: een verzameling van proefjes bekijken en doen.

Schrijf je in vóór 2 februari
 
 
 
 
 
U-Talent Conferentie
 
Datum: 12 april  Geannuleerd

Helaas moeten wij mededelen dat we hebben besloten de U-Talent Conferentie ook dit jaar de annuleren. Met de bestaande situatie rondom COVID-19 kunnen wij niet (gegarandeerd) op een verantwoorde manier samenkomen. We hopen dat we volgend jaar een andere keuze kunnen maken!
 
   
 
 
 
 
 
 
NPO-gelden: PWS-ondersteuning UU voor scholen
 
Met steun van het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) kan de Universiteit Utrecht scholen kosteloos extra ondersteuning aanbieden bij de aansluiting met de universiteit. We richten ons hierbij zowel op docenten als op leerlingen. In maart starten de eerste activiteiten: een PWS-cursus en -workshop voor PWS-begeleiders op havo en vwo.
 
 
 
 
 
Curriculum actualisatie bij SLO
 
Sinds geruime tijd leeft de wens in de onderwijssector en in de politiek om de examenprogramma’s voor de bovenbouw van het voortgezet onderwijs te actualiseren. Voor veel vakken dateert de vorige actualisatie nog van het begin van deze eeuw. Sinds die tijd is er natuurlijk het nodige veranderd in onze samenleving. Hoog tijd om het een en ander weer up-to-date te krijgen dus! Samen met het onderwijsveld gaat SLO deze actualisatie uitvoeren.
 
 
 
 
 
Verdwenen buitenplaatsen virtueel zichtbaar maken
 
De provincie Utrecht telt alleen al 108 archeologische rijksmonumenten in de eigen woonomgeving van burgers, vaak zijn ze onzichtbaar voor het blote oog. Maar: stel je voor, je loopt langs een leeg grasland of op een bospad en je kan met de telefoon zien hoe een kasteel, herberg of Romeins graf er vroeger op die plek uit zag. Vervolgens kun je ook nog de spannende verhalen over die bijzondere erfgoedplek beluisteren. Dit is precies wat we beogen te realiseren in dit pilot-project.
 
 
 
 
 
 
 
Masterclasses
 
Er zijn op dit moment helaas geen masterclasses waarvan de inschrijvingen nog open zijn.
Kijk voor de meest up-to-date informatie op de webpagina's van de masterclasses!
 
 
 
 
 
 
Overige Leerlingenactiviteiten 
 
Muzikale Brainwaves   |   Data o.b.v. voorkeur
Red het Regenwoud   |   Data o.b.v. voorkeur
Hannover Messe Challenge  |  25 en 26 april
Leer programmeren in Python   |  14 dagen in het voorjaar
 
 
 
 
Logo's partners U-Talent
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
U ontvangt deze mail omdat u zich heeft aangemeld voor onze nieuwsbrief.
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
u-talent@uu.nl
www.u-talent.nl


Privacyverklaring