Newsletter Centre for Academic Teaching and Learning mei 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Nieuwsbrief Centre for Academic Teaching and Learning Mei 2022   LEES ONLINE
 
 
 
ENGLISH VERSION

Voeg info@mailings.uu.nl toe aan je veilige afzenders of adresboek om er zeker van te zijn dat je nieuwsbrieven van de Universiteit in de inbox ontvangt. Op http://veiligeafzender.nl/ lees je hoe je een e-mailadres toevoegt als veilige afzender in applicaties zoals Gmail, Outlook en Apple Mail.
 
 
Header Centre for Academic Teaching
 
Meld je aan voor de Versterk-Je-Onderwijs-Week van 27 juni t/m 1 juli!
 
Ontdek ons ontwikkelaanbod voor docenten
 
 
 
Lunchlezing: visiting scholar Vineeth John over creativiteit
 
Vineeth John is hoogleraar en vice-voorzitter Onderwijs aan de afdeling Psychiatrie en Gedragswetenschappen van de McGovern Medical School in Houston. Op dinsdag 7 juni van 12:00-12:30 zal Vineeth John tijdens een lunchlezing spreken over creativiteit: hoe kunnen we onze studenten stimuleren creatief te zijn en hoe blijven we zelf creatief, zelfs in tijden van drukte? En waarom is creativiteit eigenlijk zo belangrijk? Kortom, een inspirerende en gezellige lunch break. We kijken er naar uit je daar te zien!
 
 
 
Doe jij onderzoek naar Onderwijs voor Professionals?
 
Luister mee naar docentenverhalen in de nieuwe podcast: De UU Docentenkamer
 
 
 
Toegekend project: FEEdback Digital Imaging Tool (FEED-IT)
 
In de laatste ronde van de stimuleringsregeling open en online onderwijs, gecoördineerd door SURF, heeft de Minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap het project FEEdback Digital Imaging Tool (FEED-IT) van Koen Vincken van het UMC Utrecht toegekend. Dit project is bedoeld om studenten geneeskunde middels een e-learningmodule medische (radiologische) beelden beter te leren interpreteren. Daarnaast zijn er nog twee andere projecten toegekend waar docenten van de Universiteit Utrecht bij betrokken zijn: Leren met Virtual Reality: The Next Level en Open anatomisch 3D-model in het onderwijs.
 
 
 
 
 
Nieuwe website Educate-it gelanceerd
 
Educate-it heeft een nieuwe website! Naar aanleiding van de transitie van Educate-it van programma naar een vast onderdeel van de UU-organisatie én na de recente ontwikkelingen op het gebied van online en blended onderwijs, was het tijd om de inhoud en de opzet van de website te vernieuwen en zo gebruiksvriendelijk mogelijk te ontsluiten voor de docenten die met technologie hun onderwijs willen innoveren en versterken.
 
 
 
Community Engaged Learning; wat houdt het eigenlijk in?
 
 
 
Uit de docentencommunity TAUU
 
 
 
 
Uit de Teaching and Learning Collection
 
 
Challenged Based Learning project: Turn on the stars

Er zullen meer cursussen worden aangeboden met een Challenged Based Learning (CBL) aanpak. Om een idee te geven van hoe het zou kunnen werken, kun je het project ‘Turn on the Stars’ in de Teaching and Learning Collection bekijken. Gesteund door het CBL-programma ontwierp een interdisciplinair team educatieve activiteiten, zowel voor het grote publiek als voor studenten, om bewustzijn te creëren over de negatieve effecten van lichtvervuiling op de biodiversiteit en de wetenschappelijke nieuwsgierigheid.
 
 
 
 
 
 
CAT Events
 
 
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. Stuur deze door naar iedereen die hier ook interesse in kan hebben.
En volg ons op Twitter: @CAT_UUcentre
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
cat@uu.nl
www.uu.nl/cat
030 253 6638

Privacyverklaring