Newsletter Centre for Academic Teaching and Learning September 2022 ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
Nieuwsbrief Centre for Academic Teaching and Learning September 2022   LEES ONLINE
 
 
 
ENGLISH VERSION

Voeg info@mailings.uu.nl toe aan je veilige afzenders of adresboek om er zeker van te zijn dat je nieuwsbrieven van de Universiteit in de inbox ontvangt. Op http://veiligeafzender.nl/ lees je hoe je een e-mailadres toevoegt als veilige afzender in applicaties zoals Gmail, Outlook en Apple Mail.
 
 
Header Centre for Academic Teaching
 
Kom naar ons lustrumfeest op 13 oktober!
 
Ontdek het nieuwe ontwikkelaanbod voor docenten
 
Community Engaged Learning Event op 14 november 2022
 
 
 
Studenten thuis kennis laten maken met internationalisering? Doe mee aan het COIL-training-programma voor docenten
 
Tegenwoordig staan we voortdurend in (online) verbinding met anderen over de hele wereld. Stel je voor dat je die wereldwijde connectie in je onderwijs kunt gebruiken en studenten met verschillende achtergronden samen kan brengen in één virtueel klaslokaal. Dit is mogelijk door gebruik te maken van Collaborative Online International Learning (COIL). Je kunt nu deelnemen aan de eerste editie van het COIL-training-programma voor docenten, aangeboden door de faculteit Bètawetenschappen. Tijdens dit programma (her)ontwerp je een (deel van een) cursus, zodat deze geschikt is voor online en internationaal samenwerkend leren.
 
 
 
Oproep voor bijdragen voor EUCEN 2023 in Utrecht is geopend
 
Deelnemers gezocht voor pilot met toegankelijkheidstool voor digitaal studiemateriaal
 
 
 
Docenten gezocht voor co-creatie project over transitiegericht onderwijs
 
Vanuit de EWUU alliantie is in samenwerking met het Institute for Interdisciplinary Studies van de Universiteit van Amsterdam een project gestart om in co-creatie met docenten een toolbox en community voor transitie-makers te ontwikkelen. De toolbox kan docenten ondersteunen bij het integreren van maatschappelijke transities in hun eigen onderwijs. Voor de ontwikkeling van deze toolbox zijn we op zoek naar docenten die interesse hebben om mee te denken over de invulling. Ben je geïnteresseerd? Meld je dan aan voor de co-creatie sessies.
 
 
 
 
 
Hoge verwachtingen in het leerproces
 
Studenten leren meer én beter als je laat zien dat je hoge verwachtingen van ze hebt. Dit kun je bijvoorbeeld doen tijdens het stellen van vragen of bij het geven van aanwijzingen en feedback. Ook kun je dit non-verbaal doen. Jessica Hegeman legt uit hoe dit er in de praktijk uitziet, en hoe beeld- en didactisch coachen je hierbij kunnen helpen.
 
 
 
Irma Meijerman benoemd tot vice-president Europa van de ISSOTL
 
 
 
Stel de widget voor Onderwijs voor Professionals in op je intranet homepage
 
Houd jij je bezig met Onderwijs voor Professionals? Je kunt nu snel alle informatie bereiken via de widget Onderwijs voor Professionals op het intranet van de UU. Voeg deze widget toe op jouw homepage van intranet: klik op de button ‘widget toevoegen’, en kies bij de standaard widgets voor onderwijs voor professionals. Bekijk ook de nieuwe intranetpagina OvP! Je vindt hier alle informatie over het verkennen, ontwikkelen en realiseren van Onderwijs voor Professionals.
 
 
 
 
 
Uit de docentencommunity TAUU
 
 
 
 
Uit de Teaching and Learning Collection
 
 
Get started and keep going with SoTL

This implementation project aims to raise awareness about, and engage teachers in, the reflective practice and scholarly approach of Scholarship of Teaching and Learning (SoTL), in order to enable teachers ‘to get started and keep going!’ with SoTL. SoTL is a systematic, research-informed approach to develop, implement, evaluate, and disseminate, teaching innovations intended to improve student learning in the disciplinary classroom context.
 
 
 
 
 
 
CAT Events
 

 
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Deze nieuwsbrief verschijnt elke maand. Stuur deze door naar iedereen die hier ook interesse in kan hebben.
En volg ons op Twitter: @CAT_UUcentre
 
Afmelden
Aanmelden
 
Contact
 
cat@uu.nl
www.uu.nl/cat
030 253 6638

Privacyverklaring