Het laatste nieuws van de opleiding Biomedische wetenschappen ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌  ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ ‌ 
                                                           
  Lees online
 
 
 
 
 
Fijne feestdagen en een gelukkig nieuwjaar!
 
 
Nu de vakantie in zicht komt, de temperaturen onder 0 zijn en de kersttruien weer uit de kast mogen willen we jullie vanuit het hele BMW team fijne feestdagen en een hele gelukkige jaarwisseling wensen. 
Hopelijk kunnen jullie terugkijken op een leerzaam jaar met veel fysiek onderwijs, verbinding, feestjes en activiteiten en vooruitkijken op een nog mooier 2023! 
  
 
   
 
 
 
 
Nieuws van de opleiding
 
 
Najaarsgolf corona
Helaas zijn de besmettingscijfers voor Corona weer aan het oplopen. We willen jullie daarom vragen om weer extra te letten op handen wassen, te hoesten en te niezen in de elleboog en bij klachten thuis te blijven en te testen.

zelfstudiewerkplekken gesloten op maandag 19 december.
Verschillende Studielandschap zelfstudiewerkplekken zijn wegens onderhoud gesloten op maandag 19 december, waardoor er geheel of gedeeltelijk niet gewerkt worden:
CLZ 3 de gehele dag
Studielandschap G.01 de maandagmiddag
WKZ Studie-eiland (E.05) maandagochtend

Openingstijden STIP in de  kerstvakantie
Het STIP is van 26 december tot en met 6 januari gesloten. Ook de rest van onderwijszaken is beperkt aanwezig in de kerstvakantie.

Meer informatie:
Kijk hier voor meer informatie
 
   
 
 
 
 
Voortgang renovatie HvdB gebouw
 
 
De uitvoering is in volle gang.
Tussen het Hijmans van den Berghgebouw en het Stratenum is de bouwplaats gerealiseerd. Op dit werkterrein kan de aannemer materialen laden en lossen en eventueel tijdelijk opslaan. Ook is hier een gecontroleerde toegang van tot het gebouw vanuit de bouw.
Het Hijmans van den Berghgebouw heeft een zogenaamde bollenvloer ofwel Bubbledeck. Een dergelijke vloer is in Eindhoven tijdens de bouw in 2017 ingestort. Daarom worden al deze vloeren in Nederland verstevigd.
We voeren ook groot onderhoud uit. We streven daarbij naar verduurzaming en doen onder meer LED-verlichting- en centrale installatie aanpassingen en verbeteren de akoestiek.
De samenwerking met de uitvoerende partijen en ook met UMCU Beheer en de gebruiker is goed. De uitvoering loopt conform planning gericht op een oplevering door de bouw in juli 2023.​
 
 
 
 
 
 
Challenges
 
Vanuit de alliantie met de TUe, WUR, UU en UMCU worden aankomende periode diverse challenges voor studenten georganiseerd (zie poster).Voor meer informatie ga naar:
-Replace animal testing
-Dutch Dairy challenge
-Interuniversity sustainability challenge
 
 
 
 
Sollicitatietraining
 
Beste student(e),
Binnenkort wordt er een sollicitatietraining georganiseerd voor 3e en 4e jaars BMW-studenten. Zo kun jij jezelf beter voorbereiden op het solliciteren naar een masterplek, stageplek, buitenlandplek etc.
De training bestaat uit twee avonden, met de volgende inhoud:
1. Schrijven van een brief; hierin wordt ingegaan op de do’s en dont’s bij het schrijven van een sollicitatiebrief.
2. Het sollicitatiegesprek; tijdens deze avond wordt het sollicitatiegesprek geoefend met een trainingsacteur. Er wordt aandacht besteed aan zaken als: wat is de eerste indruk die jij maakt? Hoe onderscheid jij je van anderen? Hoe ga je om met zenuwen voor het gesprek? Waar let een sollicitatiecommissie op?
We hebben plek voor 2 groepen van 12 studenten. Hieronder staan de data van elke groep. De trainingen zullen steeds plaats vinden in het UMCU.
Groep 1
· Dinsdag 10 januari 2023, 1730-2030 uur
· Woensdag 25 januari 2023, 1700-2000 uur

Groep 2
· Dinsdag 7 februari 2023, 1700-2000 uur
· Woensdag 22 februari 2023, 1700-2000 uur

Graag willen we dat je op de eerste trainingsavond een zelf geschreven sollicitatiebrief en cv op papier meeneemt. Deze gebruiken we als uitgangspunt in de training.
Je kunt je aanmelden door een mail te sturen naar de trainer Simone Schut (s.h.a.schut-voortman@umcutrecht.nl) Geef hierbij aan welke groep je zou kunnen en wat je voorkeur heeft. Dit kan tot uiterlijk 10 december a.s., hierna krijg je zo snel mogelijk bericht of je bent geplaatst.
 
   
 
 
 
 
International Student Congress Of (bio)Medical Sciences (ISCOMS)
 
ISCOMS, International Student Congress Of (bio)Medical Sciences, is een van de meest toonaangevende studentencongressen ter wereld op het gebied van (bio)medische wetenschappen en zal komend studiejaar van 5 tot en met 8 juni volledig fysiek plaatsvinden in het UMC Groningen. Tijdens dit driedaagse congres geeft ISCOMS studenten vanuit de hele wereld een unieke kans om hun onderzoek te presenteren, waarbij meer dan 800 participanten uit 70 verschillende landen het congres bezoeken. Bovendien zal er gelegenheid zijn om deel te nemen aan diverse interactieve workshops en lezingen van gerenommeerde wetenschappers.

Op 16 oktober 2022 is de abstract submission voor ISCOMS 2023 opengegaan. Studenten kunnen tot en met 29 januari 2023 een abstract van hun onderzoek indienen. De geselecteerde studenten zullen tijdens het congres de gelegenheid krijgen om hun abstract te presenteren. Dus, ben jij een gemotiveerde (bio)medisch student en zoek jij dé kans om je onderzoek te presenteren: lever jouw abstract in via de site www.ISCOMS.com!
 
 
 
LEES MEER
 
 
 
 
 
 
Studentenwelzijn
In het kader van studentenwelzijn worden er diverse workshops en trainingen aangeboden bij BMW. In het nieuwe jaar worden er weer activiteiten gepland.
 
 
Activiteiten op een rijtje
  • 24 december tm 8 januari: Vakantie
 
 
 
 
 
Digitale studiegids

Op onze digitale studentensite https://students.uu.nl/gnk/bmw vind je alle informatie over de opleiding. We raden je aan om er geregeld een kijkje te nemen. Je vindt er veel informatie over het studieprogramma en de mogelijkheden die je hebt om het meeste uit jezelf en je studie te halen. Daarnaast vind je er diverse reglementen en contactinformatie.
 
 
 
Volg ons op social media

De opleiding is ook actief op social media. Daar delen we allerlei interessante activiteiten, nieuwtjes en vacatures. Volg ons op:
Op de studentensite van de UU houden we het nieuws en de agenda van de BMW bij. Daarnaast vind je er alle activiteiten die universiteitsbreed georganiseerd worden.
 
 
 
 
Over deze nieuwsbrief
 
Je ontvangt deze nieuwsbrief omdat je student Biomedische wetenschappen aan de Universiteit Utrecht bent.
 
 
 
Contact
 
Hijmans van den Berghgebouw
Universiteitsweg 98
3584 CG Utrecht
bachelorBMW@umcutrecht.nl

Privacyverklaring
 
Facebook   Twitter   Linkedin